Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας από τους δασκάλους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2016 - 11:21 | Author: Newsroom

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας από τους δασκάλους Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, στάση εργασίας (12-2 και 2-4) και συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Με προμετωπίδα την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση» παλεύουν με κάθε μέσο, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία που διαφυλάσσουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα λειτουργίας τους, συνεντεύξεις τύπου, επιστολές προς γονείς, ενημερώσεις συλλόγων, ενώσεων και ομοσπονδιών γονέων, «για την ανάδειξη των δυσμενών επιπτώσεων του σχολείου των περικοπών πόρων και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που δημιουργεί η κυβέρνηση», υποστηρίζουν οι δάσκαλοι.

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο (δημοτικό και νηπιαγωγείο), 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή, καθώς και μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Αντιτίθεται, επίσης, σε απολύσεις αναπληρωτών και γενικά εκπαιδευτικών, ενώ διεκδικεί στήριξη της Ειδικής Αγωγής, άμεση απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, όπως και μείωση της διδακτικής ύλης και οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία (δύο εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές).

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral