Στα μαχαίρια υπ. Παιδείας και Εκκλησία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2016 - 12:11 | Author: Newsroom

Ως «αιτία πολέμου» θεωρείται από τους ιεράρχες η κίνηση-παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν, του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να ζητήσει την απομάκρυνση του μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ από την Επιτροπή που έχει συσταθεί για τις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός, ο οποίος προσανατολίζεται σε αλλαγές (και) στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών εντός του 2016, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει «ιερή καταιγίδα», μετέφερε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το σχετικό αίτημα.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας διαψεύδουν κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα πετάνε «καρφιά», επαναφέροντας το ζήτημα των Θρησκευτικών. Η τύχη του συγκεκριμένου μαθήματος είναι αποκλειστική και μόνο αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, είναι το μήνυμα που στέλνουν, το οποίο και αναμένεται να πυροδοτήσει την «έκρηξη» του Κλήρου.

Χαρακτηριστικά σχολίασαν χθες: «Είναι εσωτερική υπόθεση ποιον θα επιλέξει η Εκκλησία να την εκπροσωπήσει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (σ.σ.: πρόκειται για το όργανο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα στα σχολεία συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος των Θρησκευτικών). Αλλά είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας να αποφασίσει το τι θα κάνει με τα Θρησκευτικά».

e-typos.com
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral