Στα κάγκελα οι μαθητές σε σχολείο της Φθιώτιδας (Bίντεο)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2017 - 17:07 | Author: Newsroom

Αναστάτωση για μία ακόμη χρονιά στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχοχωρίου μετά την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Χρήστου Δημητρίου να κλείσει το τμήμα θετικής κατεύθυνσης, υποχρεώνοντας τις δύο μαθήτριες που θέλουν να ακολουθήσουν θετικές επιστήμες, να καταφύγουν σε Λύκειο της Λαμίας.

Οι συμμαθητές και συμμαθήτριες των παραπάνω παιδιών ξεσηκώθηκαν και με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του 15μελούς αποφάσισαν κατάληψη μέχρι να επαναλειτουργήσει η τάξη.

Από τα 18 παιδιά της Γ’ τάξης του Λυκείου, δύο μαθήτριες είχαν την ατυχία να επιλέξουν την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών αφού θέλουν να περάσουν σε πανεπιστήμιο για χημικό και φυσικό τμήμα. Μάλιστα η μία μαθήτρια, που θα πρέπει να «ξενιτευτεί» τυγχάνει να είναι και η σημαιοφόρος του σχολείου.

Σύμφωνα με το νόμο με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή μπορούν για ιδιαίτερους λόγους να λειτουργήσουν τμήματα ακόμη και με λιγότερα από τέσσερα άτομα και πλέον γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας τέτοιες αποφάσεις ως αντιπαιδαγωγικές.

Οι γονείς με παρεμβάσεις σε γραφεία πολιτικά και μη, οι εκπαιδευτικοί με έγγραφά τους προς την Περιφερειακή Εκπαίδευση και οι μαθητές με την κατάληψη η οποία δε θα λήξει αν δε δοθεί γραπτή διαβεβαίωση για την αποκατάσταση της αδικίας, όπως λένε. Χαρακτηριστικά οι ώρες που δεν επικαλύπτονται είναι μόνο οκτώ (3 για χημεία, 3 για φυσική και 2 για βιολογία) και ήδη το κράτος πληρώνει εκπαιδευτικούς για αυτόν τον λόγο. Αντίθετα αν οι μαθήτριες χρειαστεί να μετακινηθούν, τα έξοδά τους θα πρέπει να τα επιβαρυνθεί η Περιφέρεια, καθώς δε βολεύει η συγκοινωνία για Λαμία.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του LamiaReport ο πρόεδρος του 15μελούς και οι μαθήτριες που θα πρέπει μέσα στον Οκτώβριο να αλλάξουν σχολείο:

 lamiareport.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral