Στα 5 μειώνεται ο αριθμός νηπίων ανά τάξη στις δυσπρόσιτες περιοχές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/04/2016 - 10:17 | Author: Newsroom

Μπορεί το τρέχον σχολικό έτος τα παιδιά στα νηπιαγωγεία της Αττικής να μειώθηκαν κατά 170 (39.581), οι νηπιαγωγοί όμως αυξήθηκαν κατά 743 (3.675), τα νηπιαγωγεία κατά 84 (1.101), ενώ δημιουργήθηκαν και 22 νέα τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, συνολικά στις αστικές περιοχές μόνο 87 από τα 5.224 νηπιαγωγεία όλης της χώρας διαθέτουν λιγότερα από 12 παιδιά. Πρόκειται μόλις για το 1,6%.

Τα στοιχεία ήρθαν σε απάντηση σχετικών δημοσιεύματων, αλλά και ανακοίνωσης της ΔΟΕ για το άρθρο 35 του νέου ν/σ για την Έρευνα, “ρύθμιση με την οποία αυξάνεται σε 14 νήπια ο ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου στις αστικές περιοχές, ενώ μειώνεται σε 5 (από 7 σήμερα) για τις απομακρυσμένες και τα δυσπρόσιτα”.

“Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους όσοι αβασάνιστα και χωρίς μελέτη του θέματος προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις” τονίζει το υπουργείο Παιδείας, επιμένοντας “στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής στην κατεύθυνση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης”.

“Οι ‘θεσμοί’ θα είναι, σίγουρα, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, καθώς το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται, με κυνισμό, στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, ότι η ρύθμιση ‘συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών'” ήταν το σχόλιο της ΔΟΕ, που έκανε λόγο για “μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων”, με “δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των νηπίων”.

Ζητώντας “απόσυρση του άρθρου για τα νηπιαγωγεία, ίδρυση νέων και άμεσους μαζικούς διορισμούς των απαιτούμενων νηπιαγωγών (σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης)”, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στη συγκέντρωση της Παρασκευής.

avgi.gr Μ.ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral