Σκληρή απάντηση ΥΠΑΙΘ προς τον αντιπρόεδρο του Ι.Ε.Π. για δηλώσεις του

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2015 - 14:20 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση της δήλωσης του Αντιπροέδρου του ΙΕΠ κ. Γ. Κουμέντου, αναφορικά με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ Α.Λοβέρδου για την πιλοτική εφαρμογή, από τον Μάρτιο του 2015 και έως τη λήξη των μαθημάτων, μελέτης /εμπέδωσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα της υποχρεωτικής ζώνης των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), το Γραφείο Τύπου δηλώνει τα εξής:

Ο κ. Κουμέντος καλά θα κάνει να ενημερωθεί για τις αρμοδιότητες του ΙΕΠ, στο οποίο έχει διοριστεί Αντιπρόεδρος.

Επίσης τον συμβουλεύουμε να μάθει να διαβάζει τις αποφάσεις. Αν το έκανε αυτό, θα διαπίστωνε ότι η Υπουργική απόφαση που καταγγέλλει στηρίζεται αποκλειστικά στις εισηγήσεις τόσο του ΙΕΠ αλλά και στις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Η όψιμη διαφωνία του μας εκπλήσσει και μας προβληματίζει, γιατί ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της πρότασης του Υπουργού προς το ΣΠΔΕ.

Σχετική ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα εξέδωσε και το ΙΕΠ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Ε.Π.

Σχετικές προτάσεις του Ι.Ε.Π. που περιλαμβάνονται στην εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας ύστερα από σχετικό ερώτημα του (Πράξη του Δ.Σ. 4/15-1-2015) και οι οποίες επισημαίνεται ότι δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη μελέτη στην πρωινή ζώνη του Δημοτικού Σχολείου.

Ι.Ε.Π.

Loading...
  • europalso

    ideascentral