Σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2015 - 20:57 | Author: Newsroom

Σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της σχολικής ύλης

Συνάντηση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας με την κα Ξουλίδου – Τι συζήτησαν για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Τάσο Κουράκη, για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα Παιδείας, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την κα Ξουλίδου για τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου όσον αφορά τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, που προωθούνται.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

1. Στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου,

2. Στην απορρόφηση των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ

3.Στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι θα μπουν κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων.

Επιπλέον, η κ. Ξουλίδου επικρότησε τη δέσμευση του Υπουργού για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ένα θέμα για το οποίο η κ. Ξουλίδου είχε δώσει αγώνα στη Βουλή.

Τέλος, συμφώνησαν ότι πρέπει να συσταθούν άμεσα επιστημονικές ομάδες για την επανεξέταση της ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε την κ. Ξουλίδου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός και οι όποιες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να διευκολυνθούν οι αλλόθρησκοι μαθητές. Επίσης, συμφώνησε με την κα Ξουλίδου στην πρότασή της ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα εκείνη σε κάποιο άλλο μάθημα.

Τέλος, και οι δύο εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με κοινό στόχο την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της παιδείας, ενώ στοίχημα αποτελεί η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς χωρίς κενά στα σχολεία.

news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral