Συντονιστικό Αναπληρωτών: Κάθε στεριά και δάκρυ!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2016 - 23:27 | Author: Newsroom

Από το Συντονιστικό Αναπληρωτών με προϋπηρεσία:

Αναπληρωτές σημαίνει εκπαιδευτικοί παντός καιρού που εδώ και 8 και πλέον χρόνια αναπληρώνουμε θέσεις μόνιμων κενών- θέσεις διορισμών!

Δεν θα σταθούμε στο ποιος μας ρώτησε αν έχουμε συζύγους, σχέση, παιδί ή παιδιά, προβλήματα υγείας και με ποιο τρόπο καταφέρνουμε πάντα να είμαστε όχι απλά αποτελεσματικοί στο έργο που μας ανατίθεται – διδακτικό και γραφειοκρατικό- σε κάθε σχολείο μακριά από τον τόπο μας .

Θα σταθούμε στο πραγματικό γεγονός. Τα όποια μνημόνια και οι όποιες αποφάσεις του ΣΤΕ (σημειωτέον ότι μιλάει για τους μόνιμους διορισμούς και ουχί για το σύστημα αναπληρωτών), δεν αποτελούν κριτήρια για τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ της πραγματικά επίπονης προσπάθειας μας να είμαστε και να στεκόμαστε επαγγελματίες απέναντι στους μοναδικούς ανθρώπους που μας αγαπάνε και συμμερίζονται τον αγώνα μας και δεν είναι άλλοι πέραν των μαθητών μας!

Λογοδοτούμε για την πληρότητα των κριτηρίων που μας καθιστούν όχι απλά επαρκείς αλλά και άριστους στο έργο μας στα παιδιά μας, στους μαθητές μας και στις επιτυχίες τους!

Η εμπειρία αγαπητοί του Υπουργείου, δεν εκμηδενίζεται σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, εκτός και αν εμείς αποφασίσαμε για το αντίθετο στο μέρος του πολιτισμού και της συνέχισης του κράτους δικαίου σε αυτή τη χώρα.

Αλλά η δική σας πραγματικότητα είναι το ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ κομμάτι και ας μιλάτε για ανακάτεμα της τράπουλας. Αυτά τα τραπουλόχαρτα, όπως μας αποκαλείτε, είναι οι άσσοι στο μανίκι σας τα χρόνια που μας λέγατε να βάλουμε πλάτη για την παιδεία. Αυτά τα τραπουλόχαρτα έχουν κρατήσει τα σχολεία της χώρας ανοιχτά. Ο Ρήγας καρό που πήγε στη Σύμη με πρόβλημα υγείας, η Ντάμα κούπα που πήγε στον Όλυμπο Καρπάθου αφήνοντας τον άντρα της σε κάποια στεριά, ο Άσσος που πήρε τα 2 παιδιά του ή άφησε κάποια άλλα πίσω στο σπίτι για να διδάξει σε κάποιο χωριουδάκι της Ελλάδας.

Το Δημοσιονομικό πλαίσιο που έχετε υπογράψει είναι αυτό που θέλετε να εφαρμόσετε. Με τον εκμηδενισμό της προϋπηρεσίας δεν θα υπάρχουν Μισθολογικά κλιμάκια περάν ενός, αυτό του ΣΤ! Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα βρεθούν με καμία εξέλιξη και καθηλωμένοι σε ένα ελαστικό σύστημα εργασίας όπου καθώς φαίνεται θα παραμείνει και θα συνεχίσει να έχει μισθούς και συνθήκες γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς-μούτσους του καραβιού που πλέον πρέπει να ονομάζεται Τιτανικός – Υπουργείο Παιδείας. Σε αυτό το πρόβλημά σας βρήκατε τη λύση των έμμεσων απολύσεων!


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ!

Loading...
  • europalso

    ideascentral