Συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές των Οδοντιατρικών σχολών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2017 - 10:31 | Author: Newsroom

Τη συνέχιση της απεργίας, μέχρι και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές της Οδοντιατρικής του , ενώ οι καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  κήρυξαν τη συνέχισε της αποχής από το Κλινικό έργο των μελών Δ.Ε.Π. μέχρι και 8 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε  ότι η απεργία των καθηγητών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουν «την αγανάκτησή μας για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με την οποία κατηγορεί ψευδώς τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής για άρνηση πληρωμής ατομικών οφειλών προς τις ΔΟΥ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις φορολογικές μας υποχρεώσεις έναντι του κράτους και καλούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την ψευδή δήλωση».
«Θυμίζουμε ότι  σε κινητοποιήσεις από πέρυσι βρίσκονται οι καθηγητές της Οδοντιατρικής σχολής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μετά την ενεργοποίηση ενός νόμου του 1997 που ζητά από τους καθηγητές Οδοντιατρικής το 7% επί του τζίρου των ιδιωτικών ιατρείων τους και μάλιστα αναδρομικά για την τελευταία 20ετία», όπως λέει στο protothema gr ο Κωνσταντίνος Κοζυράκης επίκουρος καθηγητής και πρόεδρος μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής σχολή, καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση της σχολής.

O  Σύλλογος Μελών Δ.Ε.Π. της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., συμπορευόμενος με τις κινητοποιήσεις των μελών Δ.Ε.Π. της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας  με κύρια αιτήματα:

1)  Την σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για την επαρκή κάλυψη των κλινικών, εργαστηριακών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Οδοντιατρικής

2)  Την προκήρυξη νέων θέσεων μελών Δ.Ε.Π. για την αναπλήρωση της δραματικής μείωσης του Διδακτικού προσωπικού τα τελευταία 7 χρόνια στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.,

3)  Την κατάθεση νομοθετικής Τροπολογίας για ρύθμιση με Περαίωση στο 20% των “οφειλών” και για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα  (όπως προβλεπόταν στο προσχέδιο του νόμου  «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης,

4) Εφαρμογή σε κάθε περίπτωση της παραγραφής των “οφειλών” προηγούμενων ετών, πέρα της πενταετίας σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά το εισόδημα.

Ο Σύλλογος αποφάσισε  αποχή από το Κλινικό έργο των μελών Δ.Ε.Π. σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (καθώς και στο Διαγνωστικό, Ακτινολογικό) μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και  πραγματοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων (και Εργαστηριακών μαθημάτων) σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στο  ίδιο μήκος κύματος ο  Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της  Οδοντιατρικής  Σχολής ΕΚΠΑ  στην Γενική Συνέλευση  αποφάσισε την  συνέχιση της απεργίας από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου   έως και την Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου ενώ . όρισε νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των αιτημάτων των καθηγητών είναι: Κρατική χρηματοδότηση για την επαρκή κάλυψη των κλινικών, εργαστηριακών και ερευνητικών αναγκών του τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ.
Προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ για την αναπλήρωση της δραματικής μείωσης του διδακτικού προσωπικού τα τελευταία επτά χρόνια στο Τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ.

Κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας για ρύθμιση με περαίωση στο 20% «των οφειλών» και για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (όπως προβλεπόταν στο προσχέδιο του νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», και ειδικότερα στο άρθρο 76), όπως ισχύει για τους συναδέλφους Καθηγητές που συμμετέχουν σε εταιρείες (σύμφωνα με το άρθρο 27 Παρ.1 περ. β του ν. 4415/2016 (Α΄ 159), για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας.

Εφαρμογή σε κάθε περίπτωση της παραγραφής των  «οφειλών» πέρα της 5 ετίας σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά το εισόδημα.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ένταξη των συμβασιούχων στον κρατικό προϋπολογισμό και διασφάλιση της αδιάλειπτης μισθοδοσίας τους.

Νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση κλινικού επιδόματος σε μέλη ΔΕΠ που απασχολούνται στις κλινικές των Οδοντιατρικών Σχολών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral