Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα – οι κινητοποιήσεις της εβδομάδας στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/04/2016 - 20:58 | Author: Newsroom

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – Στάσεις εργασίας

Τρίτη 19/4 στις 6.30μμ Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και συλλαλητήριο στη Βουλή

Τετάρτη 20/4/2016, 2μμ Συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής,

Πέμπτη 21/4/2016, 12 το μεσημέρι Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας,

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και οι αποφάσεις του ΔΣ που καθορίζουν το περιεχόμενο και τα αιτήματα μας.

 • Η επιμονή του Υπ. Παιδείας στις δύο ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ τόσο για τον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών όσο και για τα νηπιαγωγεία και η πρόθεσή της να τις ψηφίσει άμεσα
 • Η άρνηση να δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό τόσο για μόνιμους διορισμούς – προετοιμάζει ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ καθώς ΔΕΝ υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό και δε συζητάει καν σύστημα για μόνιμες προσλήψεις),
 • Η άρνηση να δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό αναπληρωτών – όταν τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό είναι μειωμένα και τα ΕΣΠΑ μέχρι στο 1/3 των φετινών δείχνουν χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών
 • Η καρατόμηση εκατοντάδων τμημάτων νηπιαγωγείων και το κλείσιμο νηπιαγωγείων
 • Οι επίθεση και οι αλλαγές που ετοιμάζουν στη λειτουργία των σχολείων σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και στα εργασιακά των μονίμων που θα κληθούν να «καλύψουν» τους χιλιάδες λιγότερους αναπληρωτές της επόμενης χρονιάς.

κάνουν την οργή να ξεχειλίζει καθώς ο υπουργός Παιδείας παραμένει πιστός στην απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου και στις απαιτήσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ,

Την ίδια ώρα η επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό γενικεύεται με την ολοκλήρωση και επικείμενη κατάθεση του ασφαλιστικού μέσα στην εβδομάδα ενώ τα Μνημόνια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ και ήδη τα 5,5 δις μέτρων θα ακολουθήσουν νέο πακέτο 4δις – 4ο Μνημόνιο – που απαιτούν ΕΕ και ΔΝΤ και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα.

Η ελπιδοφόρα μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση στις 15/4 στο Υπουργείο Παιδείας είναι η αρχή. Καμιά αναμονή – Η ζωή ΔΕ μετριέται με «μόρια» – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Να ΜΗ ΛΗΨΕΙ κανείς

Καλούμε :

 • Τρίτη 19/4 στις 6.30μμ Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, με τους άλλους συλλόγους και το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιορίστων, συλλαλητήριο στη Βουλή όπου συζητιούνται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων οι τροπολογίες.
 • Τετάρτη 20/4/2016, 2μμ Συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, καθώς αυτή θα καθορίσει τις συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων, σχολείων και νηπιαγωγείων και θα μετακινεί συναδέλφους για την εφαρμογή των περικοπών. Ο Σύλλογος προκηρύσσει από μία μέχρι 3ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων (ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει χρήση όσων ωρών χρειάζεται για να καλύψει το διδακτικό του ωράριο στο πρωινό ή στο ολοήμερο).
 • Πέμπτη 21/4/2016, 12 το μεσημέριΣυγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Ο σύλλογος προκηρύσσει από μίαμέχρι 3ώρες στάση εργασίας επιπλέον της 3ωρης στάσης εργασίας της ΔΟΕ για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων (ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει χρήση όσων ωρών χρειάζεται για να καλύψει μέρος ή όλο το διδακτικό του ωράριο στο πρωινό ή στο ολοήμερο).
 • · Θεωρούμε αδιανόητο την ώρα που το Υπουργείο και η κυβέρνηση επιτίθενται απροκάλυπτα στη ζωή μας η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να παραμένουν στο διάλογο για την Παιδεία!!! που μόνο επικοινωνιακό προκάλυμμα στο Υπουργείο προσφέρει. Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ.
 • Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των γονέων για τις συνέπειες των μέτρων στη μόρφωση των παιδιών τους. Θα επιδιώξει να οργανώσει επιτροπή αναπληρωτών και δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης για να διευκολύνει τη συσπείρωση και τη δράση τους.
Loading...
 • europalso

  ideascentral