Συνεχίζεται η λειτουργία των ΚΔΒΜ. Λύση για τους 6.500 εργαζόμενους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/05/2015 - 20:02 | Author: Newsroom

Συνεχίζεται η λειτουργία των ΚΔΒΜ με ενέργειες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Λύση για τους 6.500 εργαζόμενους

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης έως ότου ξεκινήσει η χρηματοδότησή τους από το νέο ΕΣΠΑ, έχουν προβεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Αυτό τονίζει σύμφωνα με το dikaiologitika.gr σ΄ επιστολή του προς όλους τους δημάρχους και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει τα προγράμματα αυτά καταρχήν να παραταθούν και στη συνέχεια να περάσουν στο νέο στάδιο υλοποίησης μετά την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

Ο θεσμός της Δια Βίου Μάθησης τις τελευταίες δύο δεκαετίες , αναπτύχθηκε σημαντικά στη χώρα μας και Κέντρα Δία Βίου Μάθησης λειτουργούν πλέον σε όλη την επικράτεια.

Στα περισσότερα από 100 προγράμματα των Κέντρων Δία Βίου Μάθησης έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα 194.623 πολίτες και στα 12.349 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα, οι απασχολούμενοι (στελέχη, εκπαιδευτές, κλπ) προσεγγίζουν τις 6.500, διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα και εξειδικευμένα προσόντα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral