Συνεργασία Mediterranean College INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER και Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (OMEP)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/12/2014 - 17:08 | Author: Newsroom

MediterraneanCollege – Σχολή Εκπαίδευσης

Σημαντικές Συνεργασίες με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER και την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP)


Δύο σημαντικές συνεργασίες έχει να παρουσιάσει με υπερηφάνεια η Σχολή Εκπαίδευσης του MediterraneanCollege.

Η πρώτη αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε το Κολλέγιο με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER στην Perugia (Περούτζια) της Ιταλίας. Ένα εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο ίδρυσε η κορυφαία Παιδαγωγός Maria Montessori (Μαρία Μοντεσσόρι).

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων – σεμιναρίων απευθυνόμενων σε φοιτητές του Κολλεγίουστο INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER τηςPerugia αλλά και τη συμμετοχή εισηγητών του Εκπαιδευτικού κέντρου σε παιδαγωγικές ημερίδες τουMediterraneanCollege.Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι και η συμμετοχή – ως εταίρος-του Κολλεγίου στο ΕυρωπαϊκόΠρογράμμαErasmus+ πουστοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

Η νέα χρονιά θα σηματοδοτήσει ακόμα μία υψίστης σημασίας συνεργασία για το τμήμα Παιδαγωγικών του Κολλεγίου.Από τον Ιανουάριο του 2015, βάσει σχετικής συμφωνίας,το ΜediterraneanCollege θα είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ).

Η ΟΜΕΡ είναι μία επιστημονική, μη κρατική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής η οποία επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Με άξονα τη συνεργασία αυτή, η Σχολή Εκπαίδευσης του ΜediterraneanCollegeθα δώσει τη μοναδική δυνατότητα συμμετοχής στους φοιτητές και αποφοίτους του σε εξειδικευμένες ημερίδες με καταξιωμένους εισηγητές.

Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College ιδρύθηκε το 2007 και προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Κρατικό Bρετανικό πανεπιστήμιο του Derby. ToUniversityofDerby σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη του Guardian (2015), βρίσκεται στην 21η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων στις επιστήμες της Εκπαίδευσης, ενώ κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας στον τομέα αυτό).

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral