Συνεργασία ΕΟΠΠΕΠ με Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας της Κύπρου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2016 - 18:40 | Author: Newsroom

Συνεργασία ΕΟΠΠΕΠ με Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε σήμερα στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. η διήμερη συνάντηση εργασίας με στελέχη των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας της Κύπρου με στόχο την ανάπτυξη της Κυπριακής Βάσης Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών.

Τους Κύπριους εκπροσώπους υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κ. Σταύρος Καραγκούνης μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΥΕΠ) του Οργανισμού. Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση της Κυπριακής αντιπροσωπείας για την ανάπτυξη και επικαιροποίηση της Ελληνικής Εθνικής Βάσης Εκπαιδευτικών Ευκαιριών «Πλοηγός» http://ploigos.eoppep.gr που υλοποιείται από τη Διεύθυνση ΣΥΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ, στο πλαίσιο του έργου (PLOTEUSGRANT 386400-LLP-1-2013-2-GRKA1-EUROGUID) και η οποία συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Πύλη LearningOpportunities & QualificationsinEuropehttps://ec.europa.eu/ploteus/. Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. προσέφερε την τεχνογνωσία και μετέδωσε την εμπειρία του για την ανάπτυξη της Κυπριακής Βάσης Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών. Παράλληλα παρουσιάσθηκαν από πλευράς Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τα ηλεκτρονικά εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού, τα οποία είναι διαθέσιμα στην Πύλη Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων και Νέων http://www.eoppep.gr/teens/ και στην Πύλη Διά Βίου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας Ενηλίκων http://e-stadiodromia.eoppep.gr/ και συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας.

Ο κ. Σ. Καραγκούνης υπογράμμισε τη σημασία της απευθείας διασύνδεσης των Βάσης Δεδομένων Ελλάδας – Κύπρου, οι οποίες αποτελούν βασικά εργαλεία πληροφόρησης στη διάθεση τόσο των ευρωπαίων πολιτών που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες όλων των τύπων και επιπέδων εκπαίδευσης – κατάρτισης, όσο και των Συμβούλων σταδιοδρομίας, οι οποίοι υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές αποφάσεις των νέων και ενηλίκων και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral