• Συνεπίβλεψη διδακτορικών από καθηγητές ΑΕΙ -ΤΕΙ

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 6, 2016 12:18 μμ

  Τμήματα των ΤΕΙ μπορούν να συμπράττουν με τμήματα ή σχολές πανεπιστημίων για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη. Αυτό ορίζει διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για την Έρευνα, το οποίο προβλέπεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

  Η χορήγηση στα ΤΕΙ της δυνατότητας συνεπίβλεψης διδακτορικών ήταν χρόνιο αίτημα του χώρου, καθώς θεωρείται κίνηση αναβάθμισης των ιδρυμάτων. Η απόφαση της αρμόδιας για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ, αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου θεωρείται ότι προωθείται στην παρούσα

  συγκυρία (και) ως «αντίδωρο» προς τα ΤΕΙ, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή από τους 500 διορισμούς καθηγητών που εξαγγέλθηκαν για το 2017, τα πανεπιστήμια θα πάρουν 364 και τα ΤΕΙ 136.

  Από την άλλη, πάντως, μελέτη της αρμόδιας υποεπιτροπής του Εθνικού Διαλόγου αναφέρει ότι «υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ που δεν αντέχουν σε κανένα είδος αξιολόγησης» και ότι «προβλήματα όπως η λειτουργία ΤΕΙ που προσελκύουν ελάχιστους φοιτητές ή ταυτίζονται θεματικά με αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν με πρόγραμμα λελογισμένων συγχωνεύσεων».

  dakekavalas

 • Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr