Συνέντευξη τύπου Πελεγρίνη-Ταγματάρχη για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 16:09 | Author: Newsroom

12-04-16 Συνέντευξη τύπου Πελεγρίνη-Ταγματάρχη για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Την Τρίτη 12 Απριλίου στις 12.30 παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόση Πελεγρίνη και τη διοίκηση της ΕΡΤ (Λάμπης Ταγματάρχης- Διονύσης Τσακνής), παρουσία της διευθύνουσας συμβούλου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννας Μαυρουδή το πιλοτικό πρόγραμμα της διαδραστικής – βιωματικής εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Με πολύ μεράκι, συγκίνηση και όραμα είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ύστερα από 3 χρόνια σιγής. Ο σχεδιασμός της πιλοτικής εφαρμογής έγινε στους εξής άξονες:

– γνώση-ψυχαγωγία

– πολιτισμός

-επαγγελματικός προσανατολισμός

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εναρμονίζεται με τα σύγχρονα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους φέρνει σε επαφή με γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται και με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τις νέες τεχνολογίες αναδεικνύοντας τις καινοτόμες δράσεις και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία μας. Καλλιεργεί ακόμα στους μαθητές την αξία της συμπόρευσης της θεωρητικής σκέψης (σχεδιάζω-επινοώ) με την πρακτική σκέψη (υλοποιώ αυτό που σχεδίασα) δημιουργώ. »

Το πιλοτικό πρόγραμμα σε μορφή pdf

Loading...
  • europalso

    ideascentral