Συνάντηση της ΠΕΑΔ με τον αντιπρόεδρο του ΙΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2017 - 19:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Πανελλήνια Ένωση  Δευτεροβάθμιας εκπ/σης συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο του Ι.Ε.Π. κ. Παύλο Χαραμή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτήν συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Ι.Ε.Π. που αποτελεί τον επίσημο συνδιαμορφωτή -μαζί με το Υπουργείο Παιδείας- της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που διαμορφώνονται μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για τη μορφή που θα έχει το νέο λύκειο, οι προτεραιότητες ενόψει αυτών των αλλαγών, οι δυσλειτουργίες που μπορούν να προκληθούν ως προς το συνδυασμό γνωστικών αντικειμένων και αναθέσεων, αλλά και θέματα που αφορούν τη σχέση α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης σε μια σειρά από γνωστικά αντικείμενα ούτως ώστε να υπάρχει μια οργανική συσχέτιση/συνέχεια ανάμεσα στις δύο βαθμίδες. Σημειώσαμε ότι μεταξύ της απλούστευσης και της στείρας ακαδημαϊκότητας πρέπει να αναζητηθεί η «χρυσή» τομή που δεν θα υποβιβάζει το επίπεδο σπουδών εξαιτίας της μιας ή της άλλης υπερβολής.

Η Π.Ε.Α.Δ. κατέθεσε και εγγράφως τις αναλυτικές θέσεις της επί όλων αυτών των θεμάτων (π.χ. για τα αναλυτικά προγράμματα στο Γυμνάσιο και στην Τεχνική Εκπαίδευση για την οποία παρατηρείται μια προσπάθεια αναβάθμισης), αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αναπληρωτές ενδιαφέρονται εκτός από το αυτονόητα δίκαιο αίτημά τους για τον τερματισμό της εργασιακής τους εκκρεμότητας, και για το περιεχόμενο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής, δεδομένου ότι υπηρετούν στα δημόσια σχολεία έχοντας επίγνωση της αξίας ενός αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ΙΕΠ, ο αντιπρόεδρος κ. Χαραμής, βαθύς γνώστης των παραμέτρων που συνιστούν αυτό που αποκαλούμε εκπαίδευση, παιδεία και εκπαιδευτική πολιτική, απάντησε σε όλες τις παρατηρήσεις μας, ενώ μας παρουσίασε με τη σειρά του τις δράσεις του που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις επικείμενες αλλαγές με αφορμή αυτές που θα συμβούν στο λύκειο κυρίως από το σχολ. έτος 2018-2019. Στο τέλος της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η ειλικρινής διάθεση και των δύο πλευρών να επικοινωνήσουν ξανά εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο όσα εθίγησαν σήμερα.

Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση, με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωση τόσο απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, όσο και απέναντι στους συναδέλφους (αναπληρωτές και μόνιμους) που αγωνίζονται μέσα σε αντίξοες συνθήκες για να στηρίξουν τη δημόσια παιδεία και εκπαίδευση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral