Συνάντηση της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου με την υπουργό Παιδείας της Ιταλίας Stefania Giannini

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/07/2016 - 13:35 | Author: Newsroom

14-07-16 Συνάντηση της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου με την υπουργό Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης & Έρευνας της Ιταλίας Stefania Giannini

Σήμερα, 14-7-2016, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου συνάντησε στο γραφείο της στο υπουργείο Παιδείας την υπουργό Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ιταλίας Stefania Giannini.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα παιδείας, ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο ανωτάτων ιδρυμάτων, καθώς επίσης και το προσφυγικό θέμα υπό το πρίσμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα οι πρωτοβουλίες που η κάθε πλευρά έχει αναλάβει.

Η Ιταλίδα υπουργός Stefania Giannini ανέφερε πως έχει διαβάσει την επιστολή σε σχέση με το προσφυγικό που η αναπληρώτρια υπουργός είχε αποστείλει τον Απρίλιο στους ευρωπαίους ομολόγους της, πως συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής και πως οφείλουμε να εξετάσουμε το προσφυγικό ζήτημα όχι μόνο σε συνάρτηση με την ασφάλεια, αλλά και σε συνάρτηση με την παιδεία. Η Ιταλίδα υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ιταλική κυβέρνηση έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες σε σχέση με τις δυνατότητες φοίτησης των προσφύγων στα ιταλικά πανεπιστήμια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου από την μεριά της ανέφερε το παράδειγμα της θερινής ακαδημίας για τους πρόσφυγες, που διοργανώνει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το συμβούλιο της Ευρώπης. Ταυτόχρονα βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση της ιταλίδας υπουργού για κοινές εκδηλώσεις των δύο χωρών για τον εορτασμό του Έτους Αδριανού. Με αφορμή την συγκεκριμένη πρόταση τόνισε τις διαχρονικά σημαντικές πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν εξασθενίσει.

Και οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία των μορφωτικών σχέσεων και των ανταλλαγών σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα στις δύο χώρες και τόνισαν το γεγονός πως οι σχέσεις αυτές πρέπει να γίνουν στενότερες. Και οι δύο αναγνώρισαν πως είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνει ανανέωση του Μορφωτικού Προγράμματος μεταξύ των δύο χωρών που είχε υπογραφεί το 1954.

Loading...
  • europalso

    ideascentral