Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κασσιανό: O όγκος των αρμοδιοτήτων στα ΚΕΣΥ θα το καταστήσουν αναποτελεσματικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/03/2018 - 21:09 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) – ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  28/3 Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Ε.Α.Ε. Π. ΚΑΣΣΙΑΝΟ

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη (μετάτη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Τζούφη), συνάντηση – συνεργασία με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κασσιανό.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδροςκος Παπαευθυμίου Δημήτρης και η αντιπρόεδρος κα Γεωργακάκου Σοφία. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν καιο Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.κος Βούγιας Βασίλης και ο πρόεδρος του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κος Πίττας Σταμάτης.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας ήταν να γίνουνοι παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας επίτων άρθρων του νομοσχεδίου και να κατατεθούν προτάσεις που να το βελτιώνουν, καταστώντας το ως ένα βαθμό πιο λειτουργικό.

Η συνεργασία έγινε σε ένα θετικό κλίμα, επισημάνθηκαν τα πολλά αρνητικά σημεία και οιδυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην εφαρμογή τουη αναδιάρθρωση των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσηςκαθώς και η αναγκαιότητα να μη χαθεί καμία από τις αρμοδιότητες των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., όπου για μία ακόμη φορά τονίστηκε η καθολική αποδοχή του έργου και της προσφοράς τους.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεσητων προτάσεων της Ομοσπονδίας κατ΄ άρθρο, ζητήθηκαν διευκρινήσεις για πολλά ασαφή σημεία του νομοσχεδίου και επισημάνθηκαν και θέματα που αφορούν στο Ε.Ε.Π. και στο Ε.Β.Π., τα οποία δεν υπάρχουν στο νομοσχέδιο (όπως επανακατάταξη στον κλάδο ΤΕ του Ε.Β.Π., αποσύνδεση της παιδαγωγικής επάρκειας από την κατάταξη στους κλάδους ΠΕ όλων των ειδικοτήτων που έχουν πτυχίο Τ.Ε.Ι.).

Βασικά σημεία των προτάσεων της Ομοσπονδίας ήταν η διατήρηση του διαγνωστικού χαρακτήρα των Κ.Ε.Σ.Υ. , αντίστοιχα με το ότι ισχύει έως σήμερα μετα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., η συμμετοχή του Ε.Ε.Π. ως συντονιστές στα Π.Ε.Κ.Ε.Σ., η αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων όλων των κλάδων του Ε.Ε.Π. σταΚ.Ε.Σ.Υ., ο προσδιορισμός της προϋπηρεσίας του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. ως εκπαιδευτική και όχι ως διδακτική που προβλέπει το νομοσχέδιο, η οργάνωση μέσα από τα Π.Ε.Κ.Ε.Σ. επιμορφωτικών σεμιναρίων, η αναγνώριση της προϋπηρεσίαςστα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. για την κατάληψη θέσεων ευθύνης όπως προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ., η αύξηση του αριθμού των θέσεων και όχι η κατάργηση της χρήσιμηςκαι απαραίτητης ειδικότητας των Παιδοψυχιάτρων κ.λ.π.

Από την πλευρά του ο κος Κασσιανός δήλωσε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. και ότι θα ενημερωθούμε σύντομα για την τελική έκβασητου θέματος.

Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δηλώθηκε ότι ο  όγκος των αρμοδιοτήτων που χρεώνονται μέσα από το νομοσχέδιο στα Κ.Ε.Σ.Υ. θα το καταστήσουν άμεσα αναποτελεσματικό, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία μελέτη αναγκαιότητας των προτεινόμενων αλλαγών και η όλη οργάνωσημε την επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Π.Ε.Κ.Ε.Σ., Κ.Ε.Σ.Υ. και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.θα το μετατρέψουν σε γραφειοκρατική δομή .

Η συνάντηση περατώθηκε μετά απόσυζήτηση επί διαφόρων υπηρεσιακών θεμάτων που αφορούν το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και την αναγκαιότητα δημοσιοποίησης των λειτουργικών κενών, ενόψει της κατάθεσης των αιτήσεων για τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral