Συνάντηση ΠΑΣΑΔ με Γ.Γ. Υπουργείου για σύστημα διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2016 - 21:39 | Author: Newsroom

Συνάντηση στο Υπουργείο : α) με τον Διευθυντή Σπουδών και τον σύμβουλο του Υπουργού για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και β) τον Γ.Γ. του Υπουργείου.

Ενημέρωση από ΠΑΣΑΔ

Χτες το μεσημέρι (Τετάρτη 2/11) το Δ.Σ. του Συλλόγου, μαζί με αντιπρόσωπο του ΠΑΣΑΔ, βρέθηκε στο Υπουργείο για προγραμματισμένο ραντεβού με τους παραπάνω.

Βασικό μας θέμα κι αίτημα οι προσλήψεις ΠΕ70 κι αφού ο κλάδος των αναπληρωτών δασκάλων έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα (2800 συνάδελφοι χωρίς δουλειά) να βρεθεί κοινός τόπος και τρόπος για να γίνουν αυτές άμεσα.

Η συζήτηση με τους πρώτους, που γρήγορα κι όχι με ευθύνη μας έγινε έντονη, διεξήχθη ταυτόχρονα και με τους δύο, οι οποίοι σημειωτέον είναι δάσκαλοι στο γραφείο του Διευθυντή Σπουδών.

Προς ενημέρωσή σας και εξαγωγή συμπερασμάτων, παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία της :

– Ο Δ/ντης Σπουδών μας εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό των ανέργων συναδέλφων μας, όμως το Υπουργείο, δήλωσε, φροντίζει να καλύπτει όπου υπάρχει ανάγκη ΠΕ70 με τις απαραίτητες προσλήψεις. Όπως θα δούμε παρακάτω όμως, θα θέλαμε να προβληματιστεί το ίδιο και στην μεταφορά πιστώσεων από την πρωτοβάθμια και από ΠΕ70 στην δευτεροβάθμια και σε ειδικότητες.

– Στο αίτημά μας για άμεση τοποθέτηση υπεύθυνου ολοήμερου ο Δ/ντης Σπουδών απάντησε επί λέξη: «Φέτος δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Του χρόνου θέλουμε υπεύθυνο δάσκαλο ολοήμερου σε όλα τα σχολεία» αφήνοντάς μας άφωνους!
Εδώ παρενέβη κι ο σύμβουλος του Υπουργού ο οποίος δήλωσε πως το Νέου Τύπου Σχολείο δεν πρόκειται να αλλάξει στα βασικά του σημεία και ότι θεωρείται πετυχημένο από την κοινωνία.

– Στο αίτημά μας να επισπευστούν οι διαδικασίες των ΔΥΕΠ έτσι ώστε οι πιστώσεις που θα περισσέψουν να πάνε στην κάλυψη των υπολοίπων 160 Τ.Υ. που ζητήθηκαν με Β’ φάση προσλήψεων, μας απάντησαν πως δεν θα υπάρξουν υπόλοιπα πιστώσεων μιας και εντάχθηκαν σ αυτήν την πράξη ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ!

Θυμίζουμε εδώ πως πρόκειται για 350 πιστώσεις πλήρους ή 560 περίπου μειωμένου ωραρίου και υπολογίζαμε πως θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε Β’ φάση προσλήψεων Τ.Υ. με 100 έως 150 απ αυτές.
Μας ανακοίνωσαν επιπλέον πως το σύστημα θ ανοίξει την άλλη εβδομάδα προκειμένου να γίνουν εκ νέου αιτήσεις για τις δομές.

– Στο αίτημά μας για επιπλέον προσλήψεις σε παράλληλη και τμήματα ένταξης μας απάντησαν πως ο πίνακας ειδικής, με τις τελευταίες πιστώσεις από ΕΣΠΑ, εξαντλείται και η πρόθεση είναι να δοθούν παραπάνω πιστώσεις για τμήματα ένταξης όπου θα προσληφθούν ΠΕ70. Για παράλληλη ακόμα δεν υπάρχει κάποια σκέψη αν και δέχονται πολλές πιέσεις. Σημειώνουμε εδώ πως ακόμα κάθονται και περιμένουν 180 περίπου με την αύξηση πιστώσεις ΠΕ61 και ΠΕ71 επί 540 αιτημάτων ΣΜΕΑΕ και τμημάτων ένταξης.

– Υπολοιπόμενες πιστώσεις:
1) 300 περίπου ΠΔΕ,
2) 400 περίπου ΕΣΠΑ για το νέου τύπου ολοήμερο σχολείο που όμως έχουν περιορισμούς στην κατανομή τους και
3) 400 κρατικού από τις 1000 που κατανεμήθηκαν 600-400 μεταξύ δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας. Εδώ όμως πρέπει να πούμε πως ΠΔΕ και τακτικός “παίζουν” με την έννοια πως δεν είναι αποκλειστικά της πρωτοβάθμιας αλλά μπορούν να μετακινηθούν. Παρατηρήσαμε πως με την κατανομή, η δευτεροβάθμια προχώρησε άμεσα σε 570 προσλήψεις, πράγμα που την αφήνει μόνο με 30 πιστώσεις με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

– Την Παρασκευή θα γίνουν οι προσλήψεις για περίπου 54 κενά ΠΕ70 και 43 κενά ΠΕ60 τα οποία και απαιτήσαμε να καλυφθούν χωρίς περικοπές.

Η συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου αφορούσε δύο θέματα. Το πρώτο μόνιμοι διορισμοί και σύστημα διορισμών και το δεύτερο προσλήψεις αναπληρωτών.

Για το πρώτο θ’ ακολουθήσει ξεχωριστή και πλήρης ανακοίνωση αργότερα.
Όσον αφορά το δεύτερο, όταν διαμαρτυρηθήκαμε στον κ. Γ.Γ του υπουργείου για τις ελάχιστες προσλήψεις φέτος, μας απάντησε πως φέτος προσλαμβάνουν συνέχεια δασκάλους! Του είπαμε πως με στοιχεία είναι 2830 δάσκαλοι λιγότεροι από πέρυσι, μας επανέλαβε το ίδιο! Κανένας εξ ημών δεν το εξέλαβε ως χιούμορ…

Συνάδελφε το λιγότερο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως το Υπουργείο αδιαφορεί για τους ΠΕ70. Υποκύπτει σε πιέσεις άλλων και όπου μπορεί να κόψει προσλήψεις δασκάλων το κάνει με περισσή ευκολία μεταφέροντάς τες σε άλλους κλάδους οι οποίοι είναι μονίμως στην επίθεση και σφόδρα εναντίον των δασκάλων.

Στο υπουργείο ακούσαμε τα απίστευτα! Μας ανακοινώθηκε πως συνάδελφοι ειδικοτήτων προσέφυγαν στο ΣτΕ για να γνωμοδοτήσει … αν μπορούν οι δάσκαλοι να μπαίνουν στις ώρες τους!
Μας προτάθηκε να ζητήσουμε από τα παιδαγωγικά βεβαιώσεις πως έχουμε επάρκεια για την διδασκαλία μαθημάτων ειδικοτήτων.
Και το τελευταίο, για μας πολύ σημαντικό, μας είπαν πως μόνο οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων διαμαρτύρονται στη διεύθυνση προσωπικού και μάλιστα έντονα, για τη μη πρόσληψή τους.
Όσο για τους δασκάλους; «Δυο τρεις μητέρες πήραν και ρωτούσαν πότε θα προσληφθούν τα παιδιά τους»!

Συνάδελφε λοιπόν,
– εσύ που παραπονιέσαι γιατί δεν έχεις προσληφθεί

– εσύ που αγχώνεσαι γιατί δεν ξέρεις αν του χρόνου θα συνεχίσεις να δουλεύεις ή αν θα χάσεις τη δουλειά σου με κάποιο “τρικ” όπως αρκετοί δάσκαλοι φέτος

– εσύ που περιμένεις μετά από περιπλανήσεις ετών, μόνιμο διορισμό..

Αλλά κι εσύ συνάδελφε,

– που δεν ενδιαφέρθηκες για όσα έγιναν μέχρι τώρα

– που νόμισες πως τίποτε απ’ όσα γίνονται δε θα σ’ αγγίξει

– που προτίμησες την εύκολη κριτική από τον καναπέ

– που εκτόνωσες την δυσαρέσκειά σου με επιθετικά σχόλια σε post διαφόρων

– που οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ήταν δίπλα στο σπίτι σου και δεν ήρθες

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Είμαστε όλοι μαζί, σε μια κοινή πορεία, γι’ αυτό γράψου στον σύλλογο, συντονίσου με τις δράσεις του και πάλεψε για το κοινό μας μέλλον!

Είμαστε εδώ, δίπλα σ’ αυτούς που περιμένουν και δίπλα σ’ αυτούς που δουλεύουν!

ΠΑΣΑΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral