Συνάντηση ΠΑΣΑΔ και συμβούλων Α/βάθμιας υπουργού και Προέδρου ΔΟΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/08/2016 - 20:56 | Author: Newsroom

Συνάδελφοι, γνωρίζετε πως παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα για συνάντηση του Δ.Σ.του Συλλόγου με το Δ.Σ. της ΔΟΕ, αυτό μέχρι τωρα δεν έχει καταστεί δυνατο.

Χτες όμως (4/8) στο Υπουργείο και πριν τις προγραμματισμένες μας επαφές, συναντήσαμε τυχαία τον πρόεδρο της ΔΟΕ και τον Οργ. Γραμματέα της. Όπως είναι φυσικό αδράξαμε την ευκαιρία για συζήτηση επί των περισσοτέρων θεμάτων που μας απασχολούν, αναλύσαμε τις θέσεις μας και ενημερώσαμε για τις κινήσεις μας.
Συνοπτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
Για το θέμα της παρακράτησης των Δ0: Τονίσαμε πως το μέτρο αντιβαίνει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών και για εμάς και όχι μόνο, είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό. Ζητήθηκε να αναλάβουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την δικαστική διερεύνηση και προσβολή του. Μας δόθηκε η υπόσχεση πως θα διερευνηθεί.
Επίδομα θέσης ευθύνης: Η θέση μας είναι πως, στο “κενό νόμου” που υπάρχει για την απόδοσή του στους αναπληρωτές, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη νέα σχολική περίοδο. Συμφώνησαν και τόνισαν πως η ΔΟΕ είναι υπέρ αυτού.
Για τον υπεύθυνο δάσκαλο ολοήμερου: Η θέση της ΔΟΕ ήταν κατά των ΕΑΕΠ κι όχι κατά του ολοήμερου, όπως μας τονίστηκε και γι αυτό το αίτημα το βλέπουν θετικά και σημειωθηκε για περαιτέρω συζήτηση.
Λειτουργικά κενά: Ζητήσαμε να ενεργήσει η ΔΟΕ ώστε μέσω των αιρετών και των συλλόγων να έχουμε τα πραγματικά, οργανικά και λειτουργικά, κενά κάθε περιοχής. Θα είναι αρκετά χρονοβόρο, μας είπαν, προκειμένου να είναι αξιόπιστο αλλά το προσπαθούν.
Διορισμούς: Ρωτήσαμε ποια θα ήταν η θέση τους αν, λόγω της μακρόχρονης αδιοριστίας, ζητούσαμε μια δίχρονη μεταβατική περίοδο με διορισμούς αναπληρωτών. Μας παρέπεμψαν στη θέση που πήρε η ΔΟΕ στο τελευταίο συνέδριο της για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς χωρίς κανένα κριτήριο.
Προσφυγικό: Θετική ήταν η στάση στις βελτιωτικές αλλαγές που προτείνουμε κατά την υλοποίηση του σχεδίου για τους πρόσφυγες.
Αίτημα για συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ: Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας στον πρόεδρο, η ημερομηνία που μας ανακοινώθηκε είναι η 28/8 καθώς τότε προσδιορίστηκε το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κι ελπίζουμε να μην υπάρξει ματαίωση η αναβολή της.
Χρηματοδότηση μεταφορικών μέσων για κινητοποιηση: Αρνητική ήταν η απάντηση που πήραμε γι απευθείας χρηματοδότηση από τη ΔΟΕ και μας παρέπεμψαν στους τοπικούς συλλόγους. Ζητήθηκε να είμαστε όλοι στην συγκέντρωση την 31/8 και συμφωνήσαμε να δούμε τους τρόπους μεταφοράς στη συνάντηση της 28ης Αυγούστου.
Μετά τη συζήτηση συμμετείχαμε σε συνάντηση συμβούλων Α/βάθμιας του υπουργού, του Προέδρου και του Οργ. Γραμματέα της ΔΟΕ, του συντονιστικού των νηπιαγωγών και της ομάδας των νηπιαγωγών “δικαίωμα στην εκπαίδευση”, κατά την οποία εκφράστηκαν έντονα οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες για το επικείμενο ολοήμερο νηπιαγωγείο, που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο από τη νέα σχολική χρονιά και δημιουργεί τα ίδια και ίσως χειρότερα προβλήματα, με τα δικά μας για τους συνάδελφους νηπιαγωγούς.
Το Δ.Σ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral