Σύμβουλος του υπουργού με εκπαιδευτικούς στο Καστελλόριζο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2016 - 16:59 | Author: Newsroom

19-12-16 Σύμβουλος του υπουργού με εκπαιδευτικούς στο Καστελλόριζο

Στο πλαίσιο του προγράμματος ”Ανίχνευση και Αντιμετώπιση Μαθησιακών Διαταραχών”

στον μαθητικό πληθυσμό των δημοτικών σχολείων στα ακριτικά νησιά, ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θέμης Δημητρακόπουλος επισκέφτηκε το Καστελλόριζο. Το σχετικό πρόγραμμα εκπόνησε η Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και συμμετέχουν ειδικοι επιστήμονες. Χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Πάνω απο δύο ώρες κράτησε η γόνιμη συνομιλία με τους διδάσκοντες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Συνολικά 16 εκπαιδευτικοί (οι 14 αναπληρωτές) παλεύουν, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στο ακριτικό νησί, για να εξασφαλίσουν γνώση και χαρακτήρα σε 47 μαθητές.

Χωρίς καμιά προσπάθεια να κρυφτούν τα υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πολλά θέματα, με συμφωνίες αλλά και με διαφωνίες, πάντα όμως σε κλίμα κατανόησης και καλοπροαίρετης διάθεσης.

Συμφωνήθηκε να κάνει η κάθε πλευρά ο,τι καλύτερο στη δεδομένη συγκυρία. Με το φιλότιμο, το μεράκι και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που τους χαρακτηρίζει, οι εκπαιδευτικοί. Με διάθεση συνεργασίας και αφουγκραζομενο τα τόσα προβλήματά τους, ιδίως στις δυσπρόσιτες περιοχές, το υπουργείο.

Και προπάντων, αποφασίστηκε να διατηρηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα σε υπουργείο και διδάσκοντες, με κοινούς στόχους και χωρίς προκαταλήψεις, διότι το σχολείο στο Καστελλόριζο, και σε κάθε Καστελλόριζο της χώρας, αφορά όλους μας κι όχι μονο τους ακρίτες κατοίκους του νησιού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral