Σημίτης για κατάργηση Πανελλαδικών: Υποσχέσεις χωρίς μελέτη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2017 - 09:17 | Author: Newsroom

«Είναι υποσχέσεις χωρίς μελέτη η κατάργηση των » είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης  – Την ανάγκη να βασιστούν στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα η ανάκαμψη της χώρας και η ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας το απόγευμα σε εσπερίδα της πρωτοβουλίας Προπαιδείας, για τα προβλήματα της Παιδείας.

Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε να υιοθετηθεί μια πολιτική μεγάλων σε όλη την επικράτεια, που εκτός από την εκπαίδευση θα συγκεντρώσουν κι έρευνα και πρακτικές εφαρμογές. «Μεγάλα και λιγότερα ιδρύματα με πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς έρχεται ραγδαία η εποχή για δια βίου μάθηση και κατάρτιση όλων».

Ο κ. Σημίτης σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι το σημερινό λύκειο είναι πλήρως απαξιωμένο και πρότεινε ως πρότυπο εκπαίδευσης το διεθνές Μπακαλορεά, το οποίο όμως, όπως είπε, προσκρούει στους συνδικαλιστές. Επίσης, χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, όταν ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Είναι υποσχέσεις χωρίς μελέτη η κατάργηση των εξετάσεων» είπε.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral