Σύλλογος Κ Σωτηρίου: Τέρμα στις περικοπές, τον εμπαιγμό και τις αλχημείες του Υπουργείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/02/2016 - 17:35 | Author: Newsroom

ΑΠ 29/ 15-2-2016 Προς : Τα μέλη,ΔΟΕ, Σύλλογοι ΠΕ,

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Τέρμα στις περικοπές, τον εμπαιγμό και τις αλχημείες του Υπουργείου

Τετάρτη 17/2 συγκέντρωση στο Υπ.

Παιδείας 1.30μμ με 2ωρη διεκολυντική στάση εργασίας (12-2) και (2-4μμ)

  • Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ μαζί με την ΟΛΜΕ για Συγκέντρωση διαμρτυρίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 17-2-2016
  • Το γεγονός ότι τα πραγματικά κενά στην Αν Αττική φτάνουν ακόμα και σήμερα στα 280 ενώ υπάρχουν 7 τάξεις χωρίς δάσκαλο, 3 ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείου δε λειτουργούν και 143 είναι τα κενά σε παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή όπως αναλυτικά παρουσιάζονται στο ενημερωτικό των αιρετών Πώς τα 280 κενά γίνονται 80! Η μετατροπή της παιδαγωγικής σχέσης σε αλυσίδα διδασκαλιών και η λογιστική διάθεση ωρών βλάπτει σοβαρά τα σχολεία!!
  • Την προκλητική, αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε για την ειδική αγωγή και τα τμήματα ένταξης και επιχειρούν να αλλάξουν εντελώς το χαρακτήρας των τμημάτων ένταξης, αφού αναθέτει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Τ.Ε, ρόλο part time παράλληλης στήριξης, μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Ουσιαστικά, δρομολογείται η κατάργηση των Τ.Ε και ο δάσκαλος αυτού του Τμήματος θα είναι ο μόνιμα περιπλανώμενος, μπαινοβγαίνοντας στην τάξη, κακήν κακώς, ή πηγαίνοντας και στα διπλανά σχολεία ενώ θα έχει ρόλο παράλληλης στήριξης μέσα στη σχολική μονάδα όχι σε ένα αλλά σε πολύ περισσότερα παιδιά.
  • Τις προκλητικές δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για “πλασματικά κενά” και “τμήματα με εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών”, ακολουθώντας πιστά την επιχειρηματολογία των προκατόχων του Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου, για “λουφαδόρους και αργόμισθους” εκπαιδευτικούς, για κακοδιαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Προσπαθεί να καλύψει την πολιτική τους για την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων στην Δημόσια Παιδεία, δηλ των περικοπών εκπαιδευτικών, των μηδενικών διορισμών, της ελαστικοποίησης της εργασίας και του περιορισμού των δημοσιονομικών δαπανών. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται, για να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική ΕΕ-Κεφαλαίου-Κυβερνήσεων που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, μειώνουν παραπέρα μισθούς και συντάξεις, ξεκληρίζουν φτωχομεσαίους αγρότες, ΕΒΕ και νέους επιστήμονες, εφαρμόζουν τις πρακτικές ΟΟΣΑ-ΕΕ,για να «εξορθολογήσουν το κόστος» της εκπαίδευσης, ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες, φοροαπαλλάσουν βιομήχανους,εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τετάρτη 17/2 , 1.30μμ

για τη διευκολυνση των συναδέλφων υπάρχει 2ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ από 12.00 – 2.00μμ και 2.00 – 4.00μμ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral