Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων: Καταβολή δεδουλευμένων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2017 - 18:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων – Οι κπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου οι οποίοι προσλήφθηκαν στη Β΄ Σάμου τον περασμένο μήνα έχουν μείνει κυριολεκτικά απένταροι, καθώς μετά από την «υποχρεωτική καλοκαιρινή παύση τους» και όπως συμβαίνει με όλους τους αναπληρωτές, πλήρωσαν για να μεταβούν στη Σάμο και να αναλάβουν υπηρεσία, να μετακομίσουν στην Ικαρία ή στους Φούρνους, να νοικιάσουν σπίτι και να επιβιώσουν μέχρι να καταβληθεί ο πρώτος πενιχρός μισθός τους, ο οποίος δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τα αναγκαία έξοδα εγκατάστασης και διαβίωσής τους στον χώρο εργασίας τους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον θεσμό των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου και παλεύουμε σταθερά για την αναβάθμιση όλων των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου.

Πέραν των οποιωνδήποτε δεσμεύσεων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, απαιτούμε την έγκαιρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που έχουν διατεθεί σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης μέσω των περίφημων προγραμμάτων ΕΣΠΑ σημαίνει συγκεκριμένους περιορισμούς, κατηγοριοποιήσεις και αδικίες, εργαζόμενους λάστιχο, ληξιπρόθεσμα «μπαλώματα», δηλαδή χτύπημα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. Διεκδικούμε την απορρόφηση όλων των κονδυλίων ΕΣΠΑ  για την παιδεία (από δική μας φορολογία προέρχονται κι αυτά) από το Υπουργείο Παιδείας και διάθεσή τους στη δημόσια εκπαίδευση με ευθύνη του Υπουργείου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral