Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Συμπαράστασης στους φοιτητές και εργαζόμενους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2017 - 19:27 | Author: Newsroom

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου – Από τη Δευτέρα 6 – 11 – 2017, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης () βρίσκεται υπό κατάληψη ως απάντηση των οικότροφων φοιτητών/-τριών στην καπιταλιστική επίθεση εναντίων των βασικών τους αναγκών, μια επίθεση διόλου τυχαία και μεμονωμένη, καθώς αποτελεί κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής εξαθλίωσης και υποτίμησης της ζωής τους όπως και όλων μας, γενικότερα.

Ακόμα κι αν η Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας με αόριστες ανακοινώσεις τους δεσμεύονται(;) για «μακροπρόθεσμη επίλυση» των προβλημάτων», επί της ουσίας στέκονται απέναντι στις ανάγκες των φοιτητών/-τριών, δρώντας καθαρά μέσα στο πλαίσιο αντικρουόμενων ταξικών συμφερόντων. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στοχεύει στην επιβολή των πολιτικών του Κεφαλαίου και σκόπιμα παρατείνει την ανυπόφορη κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, όχι μόνο στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, αλλά πανελλαδικά. Είναι «παραδομένο» όπως και το υπουργείο Παιδείας, στα ιδιωτικά συμφέροντα των εργολάβων – κρατικοδίαιτων παρασίτων και «εναρμονισμένο» με την κεντρική πολιτική στόχευση της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εξαθλίωσης φοιτητών και εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, οι οικότροφοι/-ες των φοιτητικών εστιών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ απαιτούν: άμεση παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια, ανακαίνιση των ακατάλληλων δωματίων, συντήρηση/ανακαίνιση όλων των κτηρίων των φοιτητικών εστιών (υπάρχουν σοβαρά θέματα στατικότητας σε πολλά παλιά κτήρια καθώς επίσης και σοβαρά ζητήματα με τον πεπαλαιωμένο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό), άμεση προμήθεια πετρελαίου (θέρμανση – ζεστό νερό), επαγγελματικά πλυντήρια, εξοπλισμό στα αναγνωστήρια, λειτουργία του μαγειρείου, ανοιχτά εστιατόρια και φαγητό για όλες και όλους πανελλαδικά, μόνιμο και επαρκές προσωπικό ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, να μην απολυθεί καμία/κανένας εργαζόμενη/-ος, άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, καλύτερες συνθήκες εργασίας, βασικό εξοπλισμό στους κοινόχρηστους χώρους, ανέγερση νέων εστιών (στα πλαίσια των όλο και περισσότερο αυξημένων αναγκών λόγω της περαιτέρω φτωχοποίησης που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα).

Την Τετάρτη 29 – 11 – 2017, η απάντηση της κυβέρνησης στους συγκεντρωμένους φοιτητές και απολυμένους εργολαβικούς εργαζόμενους ήταν «χημικά και ξύλο» με δυνάμεις των Μ.Α.Τ. να περιφρουρούν το «άβατο» του υπουργείου Παιδείας!

Ως Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητριών/φοιτητών και απολυμένων εργαζόμενων, απαιτώντας από όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν να κάνουν «μπαλάκι» τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και να ικανοποιήσουν άμεσα, τα αιτήματα των φοιτητών και εργαζόμενων που είναι επείγοντα όσο και αυτονόητα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral