Σύλλογος Μύσων: «Στελέχωση δομών του ειδικού σχολείου Σητείας με ΕΒΠ και ΕΕΠ»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2017 - 22:15 | Author: Newsroom

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου καθορίστηκαν οι οργανικές θέσεις ΕΒΠ και ΕΕΠ στα ειδικά δημοτικά σχολεία του νομού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους αιρετούς, εντοπίζουμε για ακόμα μια φορά ότι το ειδικό δημοτικό σχολείο Σητείας έχει οργανική θέση μόνο για βοηθητικό προσωπικό.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθούν οργανικές θέσεις Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών , Βοηθητικού Προσωπικού, Ψυχολόγου , Νοσηλευτικού Προσωπικού, Κοινωνικού Λειτουργού και να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό.
Επισημαίνουμε ότι το ειδικό δημοτικό σχολείο Σητείας ενώ έχει 3 οργανικές θέσεις ξεκινάει χωρίς προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάθε χρόνο. Το πρόβλημα αυτό ανακύπτει από τους μηδενικούς διορισμούς στην ειδική με αποτέλεσμα να έχουμε το ακραίο φαινόμενο των 18 χρονών αναπληρωτών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντιμετωπίσαμε έντονα το πρόβλημα που πρόεκυψε από την καθυστέρηση στελέχωσης του σχολείου από ΕΒΠ και από ειδικότητες ΕΕΠ.

Δεν φτάνει που έχει ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές και ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος, έρχονται να προστεθούν τα προβλήματα της στελέχωσης. Οι πιστώσεις έρχονται το Νοέμβριο μιας και τότε ξεκινάνε οι συμβάσεις που μοιράζονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή, πράγμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του.
Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει επιτέλους να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματα της ειδικής αγωγής. Να δημιουργήσει και να στελεχώσει άμεσα με μαζικούς διορισμούς όλα τα κενά που υπάρχουν στις δομές της ειδικής αγωγής.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral