Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2017 - 00:18 | Author: Newsroom

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Για άλλη μια φορά οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες από κάθε άκρη της πατρίδας μας, βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό.

Αιτία δεν είναι άλλη από τα εξοντωτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φορτώνονται, βάρος ασήκωτο, πάνω στα εξίσου αντιλαϊκά μέτρα των δύο πρώτων Μνημονίων.

Αιτία είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020 της Ε.Ε. , όλα όσα οδηγούν καθημερινά μεγάλα και ενεργά αγροτικά τμήματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, την εγκατάλειψη κάθε αγροτικής παραγωγής, όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλουν Ε.Ε.-ΔΝΤ και εφαρμόζουν αδιάλειπτα και κατά σειρά όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις.

Ως εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το μόχθο των αγροτών, τις αγωνίες και τον καθημερινό τους κόπο. Το ξέρουμε καλά , αφού εμείς είμαστε αυτοί που μέσα στα σχολεία μας , ερχόμαστε σε επαφή κάθε ημέρα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Κατανοούμε άριστα την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί, γιατί είναι η ίδια με την κατάσταση και τα αδιέξοδα και των υπόλοιπων εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που υφίστανται εξ ολοκλήρου τις συνέπειες αυτής της βαθιά αντιλαϊκής και ταξικής πολιτικής.

Άλλωστε είμαστε και εμείς κομμάτι , σάρκα από τη σάρκα αυτών των εργατικών , λαϊκών στρωμάτων, βιώνουμε και εμείς στο πετσί μας την ίδια αντιλαϊκή λαίλαπα, αγωνιστήκαμε κι αγωνιζόμαστε με κάθε μας δύναμη για το σταμάτημά της, την ανατροπή της!

Στεκόμαστε στο πλάι σας! Είμαστε μαζί , συνοδοιπόροι , στο μόνο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας! Στο συντονισμένο , κοινό αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική που κουρελιάζει τις ζωές μας, ενάντια σε όποιον και απ’ όπου την εφαρμόζει!

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral