Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Μύσων: Νέος τύπος σχολείου και πραξικοπηματικές εγκύκλιοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2016 - 15:41 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων» Θέμα : « Νέος τύπος σχολείου και πραξικοπηματικές εγκύκλιοι»

Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδέιας έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνικαό παιχνίδι σχετικά με το άνοιγμα και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων από τις 6-7 Σεπτεμβρίου. Προσπαθεί να υφαρπάξει τη συναίνεση της κοινωνίας αποσιωπώντας ότι όλο αυτό στηρίζεται αποκλειστικά στην «αναμόρφωση» του ωρολογίου προγράμματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία ως μοναδικό στόχο είχε και έχει τη δραστική εξοικονόμηση ωρών των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών ώστε να ελαχιστοποιηθούν, όσο είναι δυνατό, οι ανάγκες σε προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια με κινήσεις πανικού ζητά από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια «να συνεδριάσουν το αργότερο έως την Τρίτη 30/08 στις 14:00 και στη συνέχεια υπαναχωρεί και μετατοπίζει τις συνεδριάσεις την Παρασκευή 2/09 προκειμένου να αποφασίσουν για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 11 και 12 του ΠΔ 1/2003 (Α΄ 1), σύμφωνα με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «my school» υποχρεωτικά σε πραγματικά λειτουργικά κενά και λαμβάνοντας υπ’όψιν την α΄ και β΄ ανάθεση των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και την υπ’ αρ. Φ.12/657/70691/Δ1/26.4.2016 (Β΄1324) ΥΑ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Εξαιρετικά, σε περίπτωση αδυναμίας συνεδρίασης των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, η κατά τα ανωτέρω προσωρινή τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα διενεργηθεί, με απόφαση των οικείων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πράγμα το οποίο αποτελεί κατάφορη παραβίαση του ρόλου των ΠΥΣΠΕ και της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών. Η πολιτική του αιφνιδιασμού είναι προσφιλής στην πολιτική ηγεσία αφού καλεί εν μέσω διακοπών όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν αιτήσεις υπεραριθμίας, δεν έχουν κατατεθεί άδειες οι οποίες έρχονται στην υπηρεσία από 1/9 και δεν έχει πραγματοποιηθεί η β ΄φάση αποσπάσεων. Είναι καταφανές πως θα δημιουργηθεί μπάχαλο στις διαδικασίες αφού τα συμβούλια θα πρέπει να διαχειριστούν όλες αυτές τις δυσλειτουργίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών καταψηφίστηκαν τα λειτουργικά κενά και στήριξαν την εξαγωγή των πραγματικών λειτουργικών κενών με τα ολοήμερα και τις άδειες.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της Υ.Α. για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την Προσχολική Αγωγή αλλά και της τελευταίας πραξικοπηματικής εγκυκλίου που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δημοκρατική λειτουργία των Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral