Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/03/2018 - 14:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί συλλογικοτήτων μόνιμων και .

«Φτάνει η διάλυση της Παιδείας. Μαζικοί τώρα», «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των συγκεντρωμένων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου) τριών ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης (Γ, Δ, Ε), σύλλογοι αδιόριστων, δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την παραλιακή λεωφόρο Νίκης και στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι ΕΛΜΕ κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με βασικά αιτήματα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων, τη διακοπή των συγχωνεύσεων σε σχολεία, σε τμήματα και ειδικότητες, καθώς και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Η διαμαρτυρία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη, οπότε για την Παρασκευή (16/3) προγραμματίζεται νέα πανελλαδική διαμαρτυρία με κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral