Σεμινάριο: Σύγχρονες Μορφές Ηγεσίας στην Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/03/2015 - 10:41 | Author: Newsroom

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 21 Μαρτίου. Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε

Η Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πλαίσιο του Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού στις Επιστήμες Αγωγής διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο: Σύγχρονες Μορφές Ηγεσίας στην Εκπαίδευση.

Οι ραγδαίες αλλαγές καθώς και οι αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας οδηγούν σε μεταρρυθμίσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Προτεραιότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί η ενίσχυση της σχολικής ηγεσίας, η οποία κατέχει κεντρική θέση στην καθημερινή λειτουργία των σύγχρονων σχολικών οργανισμών και συμβάλλει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδκασία και γενικότερα της εκπαίδευσης.

Η βιβλιογραφια και έρευνα θεωρεί το ρόλο της ηγεσίας ως κρίσιμο παράγοντα για την εξέλιξη του σχολείου. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, επομένως είναι: Πώς πρέπει να είναι η ηγεσία του σχολείου στη σύγχρονη εποχή; Ποιες μορφές ηγεσίας προωθούν τη βελτίωση του σχολείου;

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να παρουσιάσει σύγχρονες μορφές ηγεσίας για τη βελτίωση της σχολικής μονάδας και καλές πρακτικές που μπορεί να βοηθήσουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να προωθήσουν την παροχή πιο επιτυχημένης εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλοιο το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, από τις 10:00 π.μ μέχρι τις 14:00 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Βουλευτικού. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ

news247

Loading...
  • europalso

    ideascentral