Σε ποιες χώρες οι μαθητές έχουν τις λιγότερες διακοπές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2015 - 21:48 | Author: Newsroom

Σε ποιες χώρες οι μαθητές κάνουν τις λιγότερες διακοπές

Δημοσιεύτηκε η επικαιροποιημένη έκθεση του δικτύου «Ευρυδίκη» για την οργάνωση του σχολικού χρόνου στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους και τις διακοπές.

Στις περισσότερες χώρες της Νότιας Ευρώπης το σχολικό έτος ξεκινά στα μέσα περίπου Σεπτεμβρίου όπως και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στην Κύπρο τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου για την Α’θμια και στις 10 Σεπτεμβρίου για τη Β’θμια.

Στη γειτονική Ιταλία, ανάλογα με την περιοχή, το σχολικό έτος ξεκινά το διάστημα 7-16 Σεπτεμβρίου, ενώ στη Μάλτα το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 28 του ίδιου μήνα. Μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στη Ρουμανία (14/9), στην Πορτογαλία (15-21 Σεπτεμβρίου) ενώ στην Ισπανία το διάστημα έναρξης τοποθετείται 3-14 Σεπτεμβρίου για την Α’θμια και 3 με 16/9 στη Β’θμια. Η Τουρκία είναι άλλη μια χώρα με έναρξη μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου ενώ το Λουξεμβούργο είναι η μοναδική χώρα που δεν ανήκει γεωγραφικά στη Νότια Ευρώπη και έχει έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στις περισσότερες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης τα μαθήματα ξεκινούν μέσα Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου ενώ όσον αφορά τις διακοπές του καλοκαιριού στις χώρες της Βαλτικής όπως είναι η Λετονία, η Λιθουανία η Εσθονία, η διάρκειά τους είναι περίπου 13 εβδομάδες όσες και σε Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου «Ευρυδίκη» οι καλοκαιρινές διακοπές είναι περίπου 12 εβδομάδες στην Α/θμια και 10 στη Β/θμια όσες και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και όχι μόνο (Ιρλανδία, Ισλανδία κ.α.)

Τις μικρότερες καλοκαιρινές διακοπές τις έχουν οι μαθητές στο Λιχτενστάιν, στην Ολλανδία, Αγγλία, Ουαλία και σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας.

Ηέκθεση του δικτύου Ευρυδίκη

newsbeast.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral