Σε ομηρία διαρκείας και χωρίς μισθοδοσία οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2015 - 22:48 | Author: Newsroom

Σε ομηρία εξακολουθεί να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν καταργήθηκαν οι τομείς και ειδικότητές τους στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Από τις 22 Μάρτη 2014, έχει ήδη διακοπεί η μισθοδοσία των 85 από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χωρίς να έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσής τους.

Μετά την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανενέταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014). Ομως, με νέο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο. Για το ζήτημα της διακοπής της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα θα καταθέσουν μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Γενάρη.

Στο μεταξύ, από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούνη του 2013, μόλις 174 έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αναμονή των οριστικών πινάκων, ενώ για 200 περίπου δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη.

rizospastis.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral