Σε νέο πλαίσιο η συνεργασία Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/12/2016 - 16:11 | Author: Newsroom

Σε νέες βάσεις μπαίνει η στρατηγική συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με πρωτεύοντα στόχο τη διεθνοποίηση και εξωστρέφεια των δύο εξ αποστάσεως ελληνόφωνων πανεπιστημίων.

Οι νέοι στρατηγικοί στόχοι συνεργασίας, με αμοιβαίο όφελος για τα δύο Πανεπιστήμια και την κοινωνία ευρύτερα, ήταν στην ατζέντα συνάντησης του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ, Καθηγητή Κώστα Χρίστου και αντιπροσωπείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ιδρύματος, Καθηγητή Βασίλη Καρδάση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, σε κλίμα δημιουργικής συζήτησης και συνεννόησης και εξετάστηκαν πιθανοί τομείς συνεργασίας, όπως:

  • Η εξωστρέφεια των δύο Πανεπιστημίων,
  • η διεθνής αναγνώρισή τους στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι,
  • η ανάπτυξη νέων καινοτόμων διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από πλευράς ΑΠΚΥ ο Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, Διευθυντής Διοίκησης και από πλευράς ΕΑΠ ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων και ο Καθηγητής Χριστόφορος Κροντηράς, Αντιπρόεδρος Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών. Οι λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες κοινές δράσεις ΑΠΚΥ και ΕΑΠ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral