Σε έξι σχολεία προκαταρκτική έρευνα για τα κενά εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2017 - 09:16 | Author: Newsroom

Έξι σχολεία αφορά το θέμα της προκαταρκτικής εξέτασης το οποίο ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας τόσο στη Βουλή όσο και στη συνέντευξη τύπου.

Ο Υπουργός τόνισε ότι θα είναι κάθετος σε θέματα που αφορούν τη δήλωση :

 

“…Αντιθέτως το θέμα των κενών που θίξατε. Το θέμα των κενών έχει σχέση με μια παθογένεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος για το πώς διαπιστώνονται πολλές φορές οι ανάγκες των . Συχνά δεν έχουμε ακριβή στοιχεία ή συχνά έχουμε συγκρουόμενα στοιχεία ανάμεσα σε αυτά που μας λένε οι διευθυντές των σχολείων και αυτά που μας λένε άλλοι διευθυντές, εννοούμε Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Περιφερειακοί Διευθυντές. Αυτό δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις στο θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών.

Δεν μπορούμε όμως και θα είμαστε κάθετοι και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος κ. Γενικέ έχουμε προχωρήσει είναι μια προκαταρτική… σε έξι σχολεία -και αυτό είναι είδηση- προχωρήσαμε σε προκαταρτική εξέταση επειδή έχουμε βάσιμες υποψίες ότι δεν μας έρχονται ακριβή στοιχεία. Ελπίζουμε οι βάσιμες υποψίες να μη μετατραπούν σε βάσιμα στοιχεία. Αλλά υπάρχει προκαταρτική εξέταση. Κοιτάξτε να δείτε, μέρη όπου θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες διδακτικού προσωπικού και ζητάνε ταυτόχρονα περισσότερο προσωπικό δημιουργώντας πλασματικά κενά, θα βρουν μπροστά τους την πολιτεία με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο…”

Loading...
  • europalso

    ideascentral