ΣΑΝΔΜΕΑ: Απάντηση στο κάλεσμα για την κινητοποίηση αναπληρωτών στις 2 Μαρτίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/02/2018 - 16:46 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – Απάντηση στο κάλεσμα για την κινητοποίηση στις 2/3/2018

Ο ΣΑΝΔ.ΜΕΑ ειναι θετικός στο να στηρίξει οποιαδήποτε κινητοποίηση ή άλλη δράση με ενιαίο χαρακτήρα, αφού θεωρούμε ότι τέτοιες προτάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν θετικό αντίκτυπο στη συσπείρωση των αναπληρωτών.
Άλλωστε είναι πάγια θέση του συλλόγου μας η σύγκληση όλων των εκπαιδευτικών σωματείων κάτω από ένα κοινό πλαίσιο δράσης με σκοπό τη διεκδίκηση μόνιμων και μαζικών διορισμών, μακριά απο διχαστικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις που σκοπό έχουν να διασπάσουν τον κλάδο μας.
Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να «γνέψουμε» καταφατικά στην πρόσκληση που δεχτήκαμε και να δώσουμε το παρών στην κινητοποίηση καλώντας τα μέλη μας να πράξουν αντίστοιχα.
Ωστόσο επειδή εκπροσωπούμε ένα μεγάλο αριθμό αναπληρωτών και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους, θα πρέπει να αναφέρουμε:
Οι τρεις (ΠΑΣΑΔ, ΣΑΤΕΑ, ΣΑΝ) από τους τέσσερις συλλόγους που είναι οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκφράζουν σταθερά και συντονισμένα θέσεις οι οποίες μόνο ενωτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας και η προσμέτρηση της μόνο στον πίνακα που έχει προσφερθεί καθώς και η πρόταξη των ΠΕ61 και ΠΕ71 έναντι των ΠΕ60.ΕΑΕ και ΠΕ70.ΕΑΕ θα οδηγούσε στον αφανισμό των τελευταίων, στην ανεργία αλλά και την απώλεια της οργανική θέσης, όπως ζητάνε οι συγκεκριμένοι συλλόγοι, άρα και της θέσης που δουλεύουν ήδη χιλιάδες συνάδελφοι. Γνωρίζοντας τα παραπάνω και έχοντας υπόψη μας περσινή κινητοποίηση για διορισμούς, που βγήκαν πανό από μονομερείς ομάδες με αυτές τις θέσεις, ελπίζουμε και περιμένουμε αυτή τη φορά να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη εις βάρος κάποιων συναδέλφων.

Ο ΣΑΝΔ.ΜΕΑ δεν πρότεινε ΠΟΤΕ, ούτε στήριξε πρόταση που θα είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό κάποιου κλάδου. Οι διεκδικήσεις και οι θέσεις του συλλόγου λαμβάνονται με κύριο γνώμονα τον σεβασμό των συναδέλφων και την ισότητα και ισονομία για όλους.

ΥΓ: Θεωρούμε ότι στις επόμενες κινητοποιήσεις-δράσεις, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή τους, θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει κάλεσμα για συνεννόηση όλων των συλλογικοτήτων ώστε να βγει μια κοινή ανακοίνωση που να υπογράφεται από όλους τους συλλόγους και όχι να στέλνεται πρόταση συνδιοργάνωσης εκ των υστέρων. Οι ανακοινώσεις τέτοιου τύπου σίγουρα δεν προάγουν την ενότητα και την ενιαία και κοινή στάση που πρέπει να υπάρχει απέναντι στο Υπουργείο.

02/03/2018 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Loading...
  • europalso

    ideascentral