ΣΑΝ: Αμεση απόσυρση ης ρύθμισης που υποβαθμίζει την προσχολική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 09:48 | Author: Newsroom

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν μία εβδομάδα,κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις στην Έρευνα και άλλες διατάξεις”

,που στο άρθρο 35 ορίζεται η αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων από 7 σε 14.Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρει μάλιστα ότι η ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη κοινωνικά και παιδαγωγικά (!!!!) και συμβάλλει στην εξοικονόμηση δαπανών.
Είναι βέβαιο πως η εν λόγω ρύθμιση θα οδηγήσει σε νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων πολλών νηπιαγωγείων,υποβαθμίζοντας ή στερώντας ,ένεκα της εξοικονόμησης δαπανών,το δημόσιο αγαθό της προσχολικής εκπαίδευσης σε πολλούς μαθητές.Αντίθετα με τις εξαγγελίες για θεσμοθέτηση της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης,είναι πλέον σίγουρο ότι τα προνήπια θα μείνουν εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.
Αποτελεί πλήγμα για τη μέση ελληνική οικογένεια ,που αδυνατεί πλέον να πληρώσει για την εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών της.
Αποτελεί τιμωρία για τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς,που έκαναν επιλογή ζωής να εργαστούν στην προσχολική εκπαίδευση και τώρα καταδικάζονται σε ανεργία.
Η περιβόητη ανάπτυξη σίγουρα δεν πρόκειται να έρθει βάζοντας λουκέτα σε νηπιαγωγεία.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ρύθμισης που ισοπεδώνει την προσχολική εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. του ΣΑΝ

Loading...
  • europalso

    ideascentral