Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ: ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/02/2017 - 11:51 | Author: Newsroom

Λαμία 13/02/2017
Α.Π: 117
Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία
Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Κοιν: Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε..Π./Ε.Β.Π.

ΜέληΕ.Ε..Π./Ε.Β.Π.
Θέμα: «Προϋπηρεσία Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. – Στήριξη Δ.Σ.Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. »
Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με την μοριοδότηση (έως 3 μόρια) της προϋπηρεσίας των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την πρόθεση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. δημιουργίαςΕνιαίου Πίνακα προσλήψεων αναπληρωτών, ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας μετά από διαβούλευση του Δ.Σ., θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής σε ότι αναφέρεται επί του θέματος στις έως σήμερα Εγκυκλίους πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., επισημαίνοντας πως κεκτημένα δικαιώματα δεν δύνανται να απεμπολούνται προς χάριν υπηρεσιακών αβελτηριών, τη στιγμή μάλιστα που πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους η δυνατότητα 7ετούς αναγνώρισης προϋπηρεσίας του ιδιωτικού τομέα από μόνιμους εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Όσον αφορά δε στην δυσκολία που επικαλείται το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για αναγκαιότητα ενιαίας εξέτασηςτων προϋπηρεσιών αυτών, θεωρούμε πως αν υπάρξει εκκίνηση της διαδικασίας τον προσεχή μήνα Μάρτιο θα έχουμε καλά αποτελέσματα τον μήνα Ιούνιο του 2017, χρόνο κατά τον οποίο κατά τα φαινόμενα θα υπάρξει έκδοση της Εγκυκλίου πρόσληψης 2017-18.
Τέλος με αφορμή την επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους με την οποία ζητά την στήριξη ή μη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας σε σχέση, όπως αναφέρεται στην επιστολή τις συνεχείς καταγγελίες εναντίων της,έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η διαμορφωθείσα κατάσταση με την επί μακρόν ένταση στις σχέσεις του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και των εκλεγμένων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, οι εντάσεις στις σχέσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με Περιφερειακούς Συλλόγους αλλά και οι απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις, λειτουργούν εις βάρος του συνόλου του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., και μάλιστα σε μία περίοδο που διαμορφώνονται θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της ειδικής αγωγής , για το μέλλον των αναπληρωτών συναδέλφων αλλά και των θεσμικών μας οργάνων στο σύνολό τους.
Με δεδομένο ότι σύντομα θα πρέπει να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., κρίνουμε χρήσιμο, αντί να συνεχίσουμε με προτάσεις για καταστατικές διαδικασίες, να ενεργήσει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την επίσπευση των διαδικασιών, μόλις οι Περιφερειακοί Σύλλογοι ολοκληρώσουν τις δικές τους γενικές συνελεύσειςγια την ανάδειξη των αντιπροσώπων,που θα αποτελέσουν το εκλογικό σώμα της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Για το Δ.Σ
Ο ΠρόεδροςΟ Γραμματέας
ΒασίληςΒούγιαςΑνδρέας Καρυστινός
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral