Ρέθυμνο: Ελλείψεις εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/07/2016 - 00:24 | Author: Newsroom

Προβληματισμός επικρατεί στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω των ελλείψεων σε εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό αλλά και εκπαιδευτικό ανθρώπινο δυναμικό.

Παρά την ολοκλήρωση της δημιουργίας των δύο νέων σχολικών μονάδων που είχε ανάγκη η περιφέρεια του Ρεθύμνου, σε Ατσιπόλουλο και Σφακάκι, στα δύο άκρα της πόλης, υπερσύγχρονες μονάδες με τελευταίου τύπου προδιαγραφές σε επίπεδο ασφάλειας και κτιρίων, η Ένωση κάνει λόγο για ελλιπή φροντίδα και προσοχή από πλευράς της επίσημης πολιτείας, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε θρανία, καρέκλες, ντουλάπια και γενικά εξοπλισμό που βοηθά την εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία των σχολείων.

Μάλιστα ο δήμος Ρεθύμνης απευθύνθηκε σε χορηγούς, φορείς και συλλογικότητες του τόπου, σε περίπτωση που το δεν καταφέρει να εξοπλίσει τα σχολεία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου καταγγέλλει την υπάρχουσα κατάσταση, επισημαίνοντας: «Τα σχολεία μας δεν έχουν ανάγκη από χορηγούς… Εμείς, σαν γονείς, δεν θέλουμε σχολείο χορηγών και εθνικών ευεργετών, ούτε την ιδιωτική φιλανθρωπία χρειαζόμαστε.

Θέλουμε ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς, βιβλία, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με ουσιαστική μόρφωση, να αποκτήσουν τα παιδιά μας γνώσεις, κριτήρια για τη ζωή, να είναι καλλιεργημένα, να έχουν εφόδια, να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες από ό,τι εμείς και θα παλέψουμε γι’ αυτά». Επίσης, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση εγκατάσταση του αυτονόητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

altsantiri.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral