Ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2017 - 12:12 | Author: Newsroom

Ένα πρόβλημα δεκαετιών πρόκειται να αντιμετωπίσει η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την τοποθέτηση ράμπας σε όλες τις σχολικές μονάδες (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), προκειμένου τα σχολεία της χώρας να είναι προσβάσιμα στα .

Για τον λόγο αυτό, με εγκύκλιό του το Υπουργείο καλεί τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους όλων των δημόσιων να αναφέρουν έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017 αν η σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν διαθέτει ράμπα πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα. Εάν δεν διαθέτει, θα πρέπει να προσδιορίσουν το είδος ράμπας που θα μπορούσε να τοποθετηθεί.

«Ράμπες πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης»

Καλούνται οι Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/ες όλων των δημόσιων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας, καθώς και των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας όπως συμπληρώσουν στους συνημμένους πίνακες (Πίνακας 1 για σχ. μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης, Πίνακας 2 για σχ. μονάδες Β/θμιας Εκπ/σης) αν η σχολική μονάδα όπου υπηρετούν διαθέτουν ράμπα πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα. Σε περίπτωση μη ύπαρξης ράμπας, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης παρακαλούνται όπως προσδιορίσουν το είδος ράμπας που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην οικεία σχολική τους μονάδα, καθώς και το βαθμό δυσκολίας τοποθέτησής της. Καταληκτική ημερομηνία για τη συμπλήρωση των ανωτέρω στοιχείων και την αποστολή τους στις οικείες Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2017.

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ) 2. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
(ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΠΕΡ/ΚΩΝ Δ/ΝΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΣΗΣ) 3. ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Α., Π.Ε. & Δ.Ε. (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΣΗΣ) 4. Δ/ΝΣΕΙΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ) 5. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Π.Ε & Δ.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ Δ/ΝΣΕΩΝ Π.Ε & Δ.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

1. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε. 2. Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. – TΜΗΜΑ Γ’ 3. Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε. – TΜΗΜΑ Γ’ 4. Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΤΜΗΜΑ Β’ 5. Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΤΜΗΜΑ Α’

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral