Ψυχική υγεία και εξτρεμισμός στους νέους, τα θέματα που συζήτησε στο Άμστερνταμ ο Γενικός Γραμματέας ΓΓΔΒΜΝΓ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2016 - 17:39 | Author: Newsroom

08-04-16 Ψυχική υγεία και εξτρεμισμός στους νέους, τα θέματα που συζήτησε στο Άμστερνταμ ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Για πρώτη φορά μετά τη συγχώνευση των δύο Γραμματειών Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, τον Οκτώβρη του 2014, ο Γενικός Γραμματέας Διά βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, στα πλαίσια των προσπαθειών του ΥΠΠΕΘ για μια πραγματική επαναδραστηριοποίηση σε θέματα χάραξης ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Νέα Γενιά, συμμετείχε την συνάντηση Γενικών Διευθυντών για θέματα Νεολαίας στο Amsterdam στις 7 και 8 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Νεολαία, και πιο συγκεκριμένα στην ψυχική υγεία και στον εξτρεμισμό στους νέους. Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε πως στα χρόνια της κρίσης έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις ψυχικής καταπόνησης που οδηγεί ακόμα και σε απόπειρες αυτοκτονίας. Παρόλα αυτά όμως, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει τον μικρότερο αριθμό στον δείκτη παρακολούθησης περιστατικών αυτοκτονίας μαθητών, γεγονός που δείχνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα συνεχίζει να έχει χαρακτήρα όχι μόνο μαθησιακό αλλά και έντονα κοινωνικό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral