Για την δυνατότητα που έχουν οι μαθητές να αποκτούν την ύλη των βιβλίων σε ψηφιακή μορφή:

«Κατ’ αρχάς σε ότι αφορά τα βιβλία έχουν πάει στα σχολεία από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά δεύτερο λόγο υπάρχει το ψηφιακό σχολείο. Και τρίτον όλη η ύλη μπορεί να είναι στην ταμπλέτα κάθε παιδιού και να έχει πρόσβαση σε αυτή με πολύ απλό τρόπο. Επίσης υπάρχουν τα δημοτικά σχολεία με το αναμορφωμένο ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είναι 1.350 σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι λίγα. Έχει ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράψει ορισμένες εγκυκλίους και καλεί στην 6η Δημοτικού να διοριστούν εκπαιδευτικοί με προσόντα, άτυπα, είτε με πιστοποιητικά ότι έχουν παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια επιμορφωτικά που σχετίζονται με την πληροφορική ώστε να κάνουν ένα ποσοστό των μαθηματικών ψηφιακά μέσα στην τάξη.

Παράλληλα ενθαρρύνουμε διάφορες πρωτοβουλίες. Η μία αφορά ταμπλέτα που έχει όλο το υλικό, δηλαδή, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και μας ζητήθηκε να εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι πράγματι είναι αυτά τα βιβλία και φυσικά το κάναμε. Η δεύτερη αφορά ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μας ζητήθηκε να παρουσιαστεί για πρώτη φορά, δωρεάν, σε Πειραματικά Σχολεία και δώσαμε την άδεια.

Πάρα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσω της τεχνολογίας, ψηφιακά, ειδικά για τις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές. Όλα αυτά είναι συνέχεια πρωτοβουλιών που βρήκαμε εμείς».