ΠΣΑΕΠ – Ενημέρωση για πιστώσεις από άδειες, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2016 - 15:16 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΔΕΙΕΣ
Σε σημερινή επικοινωνία που είχε ο ΠΣΑΕΠ με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι η κατανομή των πιστώσεων που εξασφαλίστηκαν από τις άδειες των εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια είναι 400. Οι 300 προορίζονται για τη γενική αγωγή και οι 100 για την ειδική. ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτή είναι η πρώτη κατανομή και πριν καταλήξουν στα τελικά νούμερα θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις και αιτήσεις μεταξύ των τμημάτων με βάση τις ανάγκες. Άρα αυτός ο αριθμός ενδέχεται να αλλάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αλλά δε θα παρεκκλίνει πάρα πολύ.
Υπενθυμίζουμε ότι για την ειδική αγωγή οι πιστώσεις που θα εξασφαλιστούν θα αφορά για κάλυψη των τμημάτων ένταξης και όχι για παράλληλη στήριξη.
ΖΕΠ
Ζητήσαμε για μία ακόμη φορά πλήρη κάλυψη όλων των κενών στα ΖΕΠ και μας απάντησαν ότι όλα τα κενά των ιδρυμένων τάξεων υποδοχής έχουν καλυφθεί. Εάν οι περιφέρειες ιδρύσουν κι άλλα τμήματα υποδοχής και αποστείλουν κενά τότε είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε προσλήψεις.
ΔΥΕΠ
Για τις ΔΥΕΠ ζητήσαμε ενημέρωση για τις προσλήψεις σε δασκάλους, ειδικότητες και νηπιαγωγούς (που δεν πήραν καθόλου ακόμα) και μας απάντησαν ότι υπάρχει μία κινητοποίηση στο Υπουργείο για την εκ νέου έκδοση κοινής Υπουργικής απόφασης η οποία μπορεί να φέρει εξελίξεις.
Πάντως το θέμα το ΔΥΕΠ από όπου και το πιάσει κανείς δημιουργεί αδικίες από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προσλήψεις με μειωμένου ωραρίου.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε άμεσα.
Το ΔΣ του Συλλόγου
Loading...
  • europalso

    ideascentral