Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2018 - 21:24 | Author: Newsroom

Για πρώτη φορά στη Λαμία, την Κυριακή 4-2-2018 10:00’ με 15:00’, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάθε χρόνο, περίπου 13.000 μαθητές Λυκείου από 52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από το 220, περίπου, Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων.

Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι συμμετέχοντες μαθητές συνδέονται, μέσω διαδικτύου, και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους.

Φέτος, η παραπάνω εκδήλωση θα γίνει για πρώτη φορά στη Λαμία με πρωτοβουλία του παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πολιτιστικού, Φιλοσοφικού και Επιστημονικού Όμιλου Λαμίας «300», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και σε εκπαιδευτικούς θετικών μαθημάτων του νομού Φθιώτιδας. Θα αρχίσει στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 15:00 μ.μ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Επιστημονικός υπεύθυνος της δραστηριότητας είναι ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Νικόλαος Τράκας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και καθηγητές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Όσοι μαθητές Λυκείων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω των καθηγητών τους.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στη διεύθυνση gpantazis@teiste.gr.

Loading...
  • europalso

    ideascentral