«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ε.Π.»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2016 - 14:27 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Θεσ/νίκη,4/8/16

Αρ.

Πρωτ:79

Πληροφορίες

Αθανάσιος Λασιόπουλος:κιν. 697 098 2929ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Εmail: athanasiosla@ gmail.comΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΕΠ,ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Θέμα: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ»
Σας γνωρίζουμε ότι μετά από επανειλημμένεςεπικοινωνίες και λήψη σχετικών επιστολών των μελών μας προέκυψαν ζητήματα σχετικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του ΕΕΠ στην Ειδική Αγωγή.
Συγκεκριμένα ζητούμε να διευκρινίσετε >με τα είδη αξιολογημένα και μάλιστα αρκετές φορέςκαι σε βάθους χρόνου μεταπτυχιακά και διδακτορικά υποψηφίων αναπληρωτών από τα οικεία ΠΥΣΕΕΠ.
Προτείνουμε να μην υποβληθούν οι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας σε περιττή και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία δεδομένου ότι οι τίτλοι τους (μεταπτυχιακών , διδακτορικών) έχουν είδη κριθεί νόμιμα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Η περίοδος του Ιουλίου- Αυγούστου περίοδος διακοπών για όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο αλλά και το Βόρειο Ημισφαίριο ελάχιστα προσφέρεται για να μπορούν οι συνάδελφοι να προσκομίσουν και μάλιστα σε διάστημα ολίγων ημερών προγράμματα σπουδών μεταφρασμένα καθώς και ότι άλλο απαιτείται.
Κατά συνέπεια ζητούμε να μην εφαρμοστεί για φέτος ο νόμος που απαιτεί αυτές τις προϋποθέσειςκαι να κριθούν οι τίτλοιτους (μεταπτυχιακών , διδακτορικών) με τα μέχρι πρόσφατα ισχύοντα.
Πέραν τούτου μείζον νομικό θέμα θα τεθεί αν μόνιμα στελέχη ΕΕΠ έχουν αναγνωρισμένους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι έχοντας εκδοθεί από το ίδιο ίδρυμα με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις απορριφθούν από το ΙΕΠ για υποψήφιους αναπληρωτές.
Οπότε καταργείται πλήρως η αρχή της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης και εγείρεται ζήτημα προσφυγής των αναπληρωτών με σκοπό τη δικαίωσή τους.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γ. Γραμματέας
Λασιόπουλος ΑθανάσιοςΧατζηανδρέουΕυάγγελος
Loading...
  • europalso

    ideascentral