Προβλήματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Μόναχο​

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2018 - 19:30 | Author: Newsroom

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων, Τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σας τα έχουμε εκθέσει εκτενώς πολλές φορές. Δυστυχώς, έως και σήμερα, ούτε έχετε λάβει θέση, ούτε τα επιλύσατε. Από πλευρά μας σας ενημερώνουμε σχετικά με τις αποφάσεις και τα μέτρα που θεωρούμε απαραίτητα, και τα οποία προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στις 28/01/2018, ομόφωνα:

  • Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποσπώνται τουλάχιστον για πέντε (5) χρόνια (δυνατότητα συν δύο (2) χρόνια παράταση), ή να έχουν οργανική θέση στο Μόναχο, με αντίστοιχη αξιολόγηση ή έστω να μην χάνεται η οργανική τους θέση στην Ελλάδα, για τη διάρκεια της αποσπάσεως τους. Αυτό θα μας εξασφαλίσει ότι θα έχουμε το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Τονίζουμε επίσης ότι αυτό αποτελεί έναν από τους όρους της γερμανικής πλευράς ώστε να αναγνωριστούν τα σχολεία μας.
  • Την έγκαιρη προκήρυξη αποσπάσεων και την επίσης έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο.
  • Η _απαραίτητη γλωσσομάθεια της γερμανικής γλώσσας να ελέγχεται με διαφορετικό τρόπο, διότι η εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι τίτλοι γλωσσομάθειας δεν συνάδουν απαραίτητα με  την πραγματικότητα.
  • Να επαναφέρετε το Νόμο που προέβλεπε την κάλυψη των θέσεων τουλάχιστον κατά 40% από ομογενείς εκπαιδευτικούς. Έτσι αντιμετωπίζετε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της γλωσσομάθειας, αλλά και συγχρόνως εξοικονομούνται χρήματα για το ελληνικό δημόσιο. Βάσει του άρθρου 5 του 4415/16 επιτρέπεται η πρόσληψη ομογενών η αλλογενών για την στήριξη των σχολείων, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο την παρούσα στιγμή, το μόνο που μένει είναι η Υπουργική Απόφαση για να βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη αυτών άμεσα.
  • Κενά και ανακλήσεις δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε καθημερινή βάση, η κατάσταση χειροτερεύει και όπως σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί έχει φτάσει στο απροχώρητο, προκαλώντας δυσφήμηση στα Σχολεία μας. Με κενά που ξεπερνούν κατά πολύ τις 100 ώρες εβδομαδιαίως περιμένουμε ακαριαίες κινήσεις για το τρέχων σχολικό έτος για το καλό των παιδιών και των σχολείων μας, μιας και όλα αυτά δημιουργούν ένα χείριστο θα λέγαμε κλίμα, με ίσως μη αναστρέψιμα  αποτελέσματα  και με τις εγγραφές των νέων μαθητών προ των πυλών.

Αναμένουμε να δείξετε το ενδιαφέρον σας εμπράκτως μέσω της επίσκεψής σας στην πόλη μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε εκτενώς για όλα τα θέματα.

Με εκτίμηση

Loading...
  • europalso

    ideascentral