Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων “Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2015 - 23:38 | Author: Newsroom

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Σήμερα, 1/10 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητές στο Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των στα σχολεία.

Ως Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων συμμετείχαμε και στη σημερινή κινητοποίηση καθώς και στη συνάντηση των φορέων που έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χασάπη, ο οποίος ήταν προκλητικότατος και απαξιωτικός απέναντι μας.

Καταγγέλλουμε τη στάση του κ. Χασάπη, ο οποίος, αφού μοίρασε ευθύνες, ένθεν και εκείθεν, μας είπε ότι για τα προβλήματα της Παιδείας και τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις των αναπληρωτών, φταίνε οι προηγούμενοι, φταίνε οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν ενστάσεις διεκδικώντας δικαιώματά τους, γενικά φταίνε οι “άλλοι”, η μόνη τελικά που δε φταίει είναι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η πολιτική της κυβέρνησης!

Έφτασε στο σημείο να πει ότι η χώρα έχει πτωχεύσει και δεν έχει λεφτά για τα σχολεία (!), τη στιγμή που με ΠΝΠ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάρισε τεράστια ποσά χρημάτων στους βιομηχάνους (από πρόστιμα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου…), ενώ ταυτόχρονα άρπαξε τα αποθεματικά των Ταμείων, Περιφερειών και δήμων για να πληρώνει τις δόσεις στους δανειστές εγκαίρως και στο ακέραιο για ένα χρέος που δεν είναι του λαού!

Τέλος, είπε ότι θα προσπαθήσουν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση ως 10 /10 με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή. Στην ουσία ο κ. Χασάπης επιβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια!

Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον που θα ‘χουν τα παιδιά μας!

TI ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

newsbeast.gr

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων ΠΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ κ.κ. Γαλάνης και Μιλτσακάκης εξέδωσαν ενημερωτικό για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συγκέντρωση συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και Γονέων στο υπουργείο Παιδείας αλλά και των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Χασάπη, την Τρίτη 1/10/2015.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ακόλουθα:

Δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και Σύλλογοι Γονέων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας. Η συγκέντρωση ήταν μια κραυγή αγωνίας για τα κλειστά σχολεία (γενικά, ειδικά, νηπιαγωγεία, ολοήμερα) και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Χασάπη.

Ο κ. Χασάπης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης είχε εντελώς απαξιωτικό ύφος απέναντι στην αντιπροσωπεία και στα ζητήματα που τα μέλη της έθεταν. Πέρα από το απαράδεκτο ύφος του κ. Χασάπη, η ουσία των απαντήσεών του ήταν χαρακτηριστική για τον τρόπο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

«Η χώρα έχει πτωχεύσει και γι’ αυτό δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών» απάντησε όταν ρωτήθηκε γιατί δεν διορίστηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός.

«Ο λαός έδωσε απάντηση στις εκλογές» συμπλήρωσε όταν επισημάνθηκε ότι τα μνημόνια δεν επιτρέπουν διορισμούς και προσλήψεις.

«Δεν θα κάνουμε εδώ αριθμητική» ήταν η απάντησή του στις επίμονες ερωτήσεις γονιών και εκπαιδευτικών για τον αριθμό των προσλήψεων των αναπληρωτών. Επιβεβαίωσε ότι στην περιφέρεια Αττικής δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το πρόβλημα θα λυθεί μεταφέροντας πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΠΔΕ.

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, αν δηλαδή οι 500 κρατικού προϋπολογισμού και οι περισσότερες από τις 4.000 πιστώσεις του ΠΔΕ δοθούν για την κάλυψη κενών ειδικοτήτων στα ΕΑΕΠ δεν θα καλυφτούν τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς της πρωινής ζώνης αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω ΕΣΠΑ!

Ο κ. Χασάπης δε δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης στους αναπληρωτές που έκαναν προσφυγή αλλά και στη ΔΟΕ που ζήτησε την επανεξέταση των πινάκων!!!

Δήλωσε ότι το υπουργείο κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση των προβλημάτων και αποχώρησε μέση της συνάντησης, απαξιώνοντας ακόμα μια φορά τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του κου Χασάπη για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι τεράστιες. Ο κύριος Χασάπης ήταν γραμματέας του υπουργείου και τους προηγούμενους μήνες.

Αντί να απολογείται για τις προσωπικές του ευθύνες και για τις ευθύνες του υπουργείου, επιτέθηκε σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εφαρμογή των μνημονίων και η συνέχιση της σκληρής λιτότητας από τη μια καθώς και η χαρακτηριστική ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας να επιλύσει ακόμα και όσα προβλήματα επιλύονται, βαραίνει σαν μολύβι και τον κ. Χασάπη.

Η προσπάθεια επιβολής των καπιταλιστικών-μνημονιακών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση είχε θύματα της τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και την ίδια τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Οδήγησε όμως και στον πολιτικό αφανισμό των πρωταγωνιστών της: αν δεν το θυμάται ο κ. Χασάπης ας αναζητήσει τον κ. Αρσένη, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, την κ. Διαμαντοπούλου.

Η αλαζονεία που χρειάστηκε ελάχιστους μήνες παραμονής στην εξουσία για να εκφραστεί με την απαράδεκτη σημερινή συμπεριφορά του καταγράφεται στη συλλογική μνήμη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη για να ανοίξουν τα σχολεία, για να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά, για να νιώσει και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση την καυτή ανάσα του κινήματος.

Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα από τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ,επιτροπές αγώνα, μέσα από ένα κοινό μέτωπο γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, για τη διεύρυνση και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, για την ακύρωση του 3ου μνημονίου, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral