Πρωτόκολλο συνεργασίας για τις κβαντικές τεχνολογίες από τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Ρωσίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2016 - 11:20 | Author: Newsroom

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τις κβαντικές τεχνολογίες υπέγραψαν τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Ρωσίας, με αφορμή το έτος Ελλάδας –

Ρωσίας 2016.

Οι τέσσερις θεματικές προτεραιότητες, στις οποίες θα βασιστεί το πρόγραμμα συνεργασίας, είναι: Κβαντικά Υλικά και Μεταϋλικά, Κβαντική Νανο-Ηλεκτρονική, Κβαντική Πληροφορία – Επικοινωνία, Φωτονική.

Ερευνητικά ινστιτούτα, ερευνητικά κα τεχνολογικά κέντρα πανεπιστήμια, ερευνητικές εταιρείες και τεχνολογικές πλατφόρμες, των δύο χωρών μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση project στον τομέα. Η υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2016. Η χρηματοδότηση θα ανέλθει στο ύψος του 1 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις τέσσερις προτάσεις και η διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων θα είναι από 24 έως 36 μήνες.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Ρωσίας η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και Επιστήμης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ludmila Ogorodova και από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral