Πρώτη η ΔΑΚΕ – Ανησυχίες για τους ψήφους δασκάλων στην ακροδεξιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2016 - 10:18 | Author: Newsroom

Όσο για την μικρή πτώση των δυνάμεων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αυτή αποδίδεται και στην πολυδιάσπαση των δυνάμεων της Αριστεράς, μετά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη δύναμη εξελέγη η ΔΑΚΕ στις υπηρεσιακές εκλογές δασκάλων και καθηγητών, για τα Κεντρικά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ), ενώ κατά περιπτώσεις στα περιφερειακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ) καταφέρνει να εκπροσωπηθεί και στις δύο θέσεις αιρετών. Παρ’ όλο που οι καταμετρήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν την περιορισμένη, αλλά καθοριστική για το αποτέλεσμα, άνοδο των δυνάμεών της.

Ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η εμφάνιση του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών, που συντάσσεται με τις ακροδεξιές απόψεις της Χρυσής Αυγής, στις εκλογές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 1%. Με την Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση να συγκεντρώνει κοντά στο 2%, εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών, και τον προσανατολισμό τους.

Όσο για την μικρή πτώση των δυνάμεων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αυτή αποδίδεται και στην πολυδιάσπαση των δυνάμεων της Αριστεράς, μετά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιεί ο Δ. Μπράτης εκ του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής.

ΔΑΚΕ 24.43%

ΔΗ.ΣΥ 19.19%

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 15.17%

ΠΑΜΕ 13.44%

Ε.ΚΙΝΗΣΗ 7.95%

ΕΡΑ 7.83%

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 4.81%

ΧΕΝ 2.09%

ΠΡ. ΡΕΥΜΑΤΑ 1.66%

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: 1.01%

Ε.ΜΕΤΩΠΟ 0.96%

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 0.91%

ΜΑΡΞ.ΚΙΝΗΜΑ 0.53%

Στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΣΥΝΕΚ τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΑΚΕ 28%

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 19,2%

ΠΑΜΕ 15%

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 13,8%

ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) 7,2%

Όλοι Μαζί 4,6%

ΑΡΕΝ (ΛΑΕ) 4,2%

ΧΕΚ 4%

avgi.gr/

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral