Πρόταση για τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2016 - 18:20 | Author: Newsroom

Διάταξη νόμου για προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το έτος 2016-2017 παρουσίασε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τα Δ.Σ.

των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης.

“Η διάταξη λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα στα αξιοκρατικά κριτήρια και ιδιαίτερα στην επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ”, τόνισε σχετικά.

Η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αφορά κατά βάση καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα υπόλοιπα κριτήρια για τις προσλήψεις είναι κατά σειρά η προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού, τα ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί σχετικά τις επόμενες ημέρες, ύστερα από συνεδρίαση του Δ.Σ. Αναμένεται να τοποθετηθεί η ΟΛΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στους μόνιμους διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, ο Ν. Φίλης επανέλαβε ότι παραμένει σταθερός στόχος, τονίζοντας πως θα καταθέσει στη Βουλή την τεκμηριωμένη σχετική μελέτη που έχει ήδη παρουσιάσει στους θεσμούς.

Διαβάστε επίσης Τί αλλάζει στις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral