Πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ ΠΕ 30 και ΠΕ 23 σε γενικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2017 - 21:04 | Author: Newsroom

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ(ΠΕ30) ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Π.

Στο πολυνομοσχέδιο για τις 3 βαθμίδες εκπαίδευσης, το οποίο θα κατατεθεί εντός των ημερών για ψήφιση στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται διάταξη «Ρυθμίσεις θεμάτων Ε.Ε.Π.», η οποία θα συμπληρώνει τον νόμο 3699/2008 και θα προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης σε Γενικά Σχολεία αναπληρωτών Ε.Ε.Π., κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών(ΠΕ30) και Ψυχολόγων(ΠΕ23), από τους Αξιολογικούς Πίνακες των Π.Δ.Ε. της χώρας, για υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στο χώρο του σχολείου.

 

Επίσης στην διάταξη αυτή θα προβλέπεται και η δυνατότητα απόσπασης στα Γενικά Σχολεία και μονίμων μελών Ε.Ε.Π. κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών(ΠΕ30) και Ψυχολόγων(ΠΕ23).

 

Σε πρώτη φάση, από Σεπτέμβριο, θα προσληφθούν αναπληρωτές Κοινωνικοί Λειτουργοί(ΠΕ30) σε σχολεία όπου υπάρχουν μαθητές Ρομά και Ψυχολόγοι(ΠΕ23) σε κάποια ΕΠΑΛ της χώρας.

 

Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδο των κλάδων Ε.Ε.Π. στο χώρο της Γενικής Εκπαίδευσης – ένα πρώτο βήμα είχε γίνει με την νομοθέτηση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. – και αποτελεί ικανοποίηση, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ενός κομβικού και διαχρονικού αιτήματός μας.

 

Βασίλης Βούγιας & Παπαευθυμίου Δημήτρης  Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral