Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Νέο σύστημα έως τα Χριστούγεννα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2016 - 22:23 | Author: Newsroom

O υπουργός Παιδείας επανέλαβε την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν εφέτος για πρώτη φορά χωρίς κενά και εξήγγειλε γιγαντιαίο κύμα 20.800 , οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως είπε, θα φτάσουν εξαρχής στα σχολεία ώστε να μην υπάρξουν πολλά κενά.

Και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποκινεί ένα «κηδεμονευόμενο συνδικαλισμό», με στόχο να δημιουργηθούν προβλήματα καθυστερήσεων και πως έχει ανάγει σε μητέρα των μαχών το άνοιγμα των σχολείων, ενώ είναι κέρδος για όλη την κοινωνία η επιστροφή στην κανονικότητα.

O Νίκος Φίλης προανήγγειλε νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών μέχρι τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα τόνισε πως έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προχωρήσουν σε τον Σεπτέμβριο του 2017 αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είναι έτοιμοι από τα Χριστούγεννα.


“Πέρυσι θέλαμε να έχουμε αυτήν τη δυνατότητα των μόνιμων διορισμών για τον Νοέμβριο του 2016. Δεν έγινε δυνατό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση. Τώρα έχει τελειώσει και προχωρούμε.” σημείωσε συγκεκριμένα


Ο Υπουργός παιδείας επίσης προανήγγειλε 9.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδική αγωγής και 400 προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ήδη βρίσκονται στα σχολεία και περιμένουν τους μαθητές 24 εκατομμύρια σχολικά βιβλία.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral